Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

De Radikales dyre fejltagelse

Folketings- og EU-parlamentskandidat Poul Elmegaard (R) fremhævede i JP forleden De Radikales udlændinge- og integrationspolitiks fortræffeligheder. De Radikales politik skal bare gennemføres i sin helhed, hvorefter Danmarks (og EU’s) problemer er løst. Indlægget sendte mine tanker tilbage til oktober 2011, hvor De Radikale fik overdraget Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold. Ministeren, Manu Sareen, skrev kort tid efter sin tiltræden et indlæg i JP, hvor han sammen med integrationsborgmesteren i København, Anna Mee Allerslev (R), fortalte, at nu skulle vi vælgere se integrationsproblemerne blive løst. For at vi alle kunne følge med, opfandt de to noget så fint som Det Nationale Integrationsbarometer.

Hvordan gik det så, da De Radikale fik magt og ansvar for området? Jo, det fine barometer rokkede sig ikke ud af stedet. Det kan vi læse i en JP-artikel fra 26/9 2015 med overskriften: “Integration i stampe.” Integrationsordfører Sofie Carsten Nielsen (R) siger her: »Det er klart, at når vi ikke nåede længere, så har vi ikke gjort nok,« og tilføjer: »Det er en falliterklæring for os [...], at det ikke er lykkedes bedre med integrationen.«

For 20 år siden udtalte den radikale folketingsgruppes retsordfører sig let arrogant om integrationsproblemerne: »De bliver jo som os,« sagde han om indvandrerne. Nej, kære radikale retsordfører, det blev de ikke. Se bare betonklodserne i bybilledet, se på militærbevogtningen ved jødiske institutioner, og Christiansborg er pakket ind i forsvarsværker. Paris og Bruxelles er i undtagelsestilstand. Malmø og Gøteborg burde være det, og vi har vore egne problemområder spredt ud over landet. Tyskland har netop standset al udbetaling af tilskud til 900 tyrkiske moskéer, fordi de kort sagt undergraver det tyske samfund.

Se på diverse statistikker, der klart fortæller, at vore politikere, i særlig grad De Radikale, har begået en alvorlig, uoprettelig og dyr fejltagelse. Selv har den nu forhenværende radikale retsordfører set udviklingen fra første række. Nemlig som forsvarsadvokat ved domstolene for anden og nu tredje generation; uden at han af den grund har udtalt de tre små ord: Jeg tog fejl.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Aarhus Ø skal ende med et rundt 0

Den samlede økonomi for Aarhus Ø skal ende i balance, og derfor vil en justering af Lighthouse-projektet kræve andre indtægter. Det fortæller kommunens budgetchef, der her giver en status på økonomien på Aarhus Ø.

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.

Amerikansk kommentator: Den israelsk-palæstinensiske fredsproces er død

David Ignatius

kommentator, The Washington Post

At tale om palæstinensiske rettigheder nu om dage vækker foragt eller udløser blot en gaben. Palæstinenserne er gårsdagens problem. Selv araberne er trætte af deres stejle krav.
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Aarhus Ø skal ende med et rundt 0
Den samlede økonomi for Aarhus Ø skal ende i balance, og derfor vil en justering af Lighthouse-projektet kræve andre indtægter. Det fortæller kommunens budgetchef, der her giver en status på økonomien på Aarhus Ø. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her