Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Regler, cirkulærer og vejledninger er for omfattende

Hvis nogen kunne finde på at indkøbe tre forskellige it-systemer til tre afdelinger i en virksomhed, ville den pågældende blive afskediget omgående.

Arkivillustration: Rasmus Sand Høyer

Regering og Folketinget regulerer Danmark på en måde, som de også selv efterhånden er blevet klar over er for omfattende. Det forsøger man så at råde bod på ved gennem forsøgsordninger at fritage områder for regeltyranniet. Der er utallige eksempler på frikommuneforsøg, fleksibel undervisning i folkeskolen m.m.

Mange flere kunne nævnes. Når man kommer til den erkendelse, at regler, cirkulærer og vejledninger er for omfattende. Jeg har selv arbejdet med tingene, så jeg ved, hvad jeg taler om. Hvorfor tager man ikke den rigtige beslutning og ophæver dem for hele Danmark.

Forsøgsordninger findes stort set ikke i sundhedsvæsenet. Her fortsætter bureaukratiseringen.

Regeringen har gjort regelforenkling til et indsatsområde. De burde beslutte, at der ikke kan indføres en ny regel uden at afskaffe mindst to gamle.

Forsøgsordninger findes stort set ikke i sundhedsvæsenet. Her fortsætter bureaukratiseringen. Hvorfor? Til glæde for ingen. Eksempelvis; hvilket behov har den enkelte borger for at kunne se hvilken tand, tandlægen har behandlet, hvordan og til hvilken pris. Jeg har jo lige betalt regningen.

I øvrigt en sundhedsudgift, som er svær for mange pensionister at klare. Så egenbetaling i sundhedssektoren har vi masser af.

Det er gået alt for vidt. It-systemerne åbner utallige muligheder for udviklerne. Og de anvendes, og det vil fortsat ske, hvis ikke politikerne sætter en stopper for den fantasi, der råder på området. Der er jo penge i skidtet, og det benytter branchen sig af.

It er en fremragende administrativ velsignelse. Men den skal tøjles, og det kan kun gøres af mennesker. Hvorfor kan det tillades, at regionerne hver for sig opfinder sit eget it-system til at styre sundhedssektoren med.

Regeringen burde i den årlige økonomiaftale forpligte regionerne på at samarbejde om et fælles system, som kunne kobles sammen med sundhed.dk. Hvis nogen kunne finde på at indkøbe tre forskellige it-systemer til tre afdelinger i en virksomhed, ville den pågældende blive afskediget omgående.

Hvorfor finder både regioner og regering sig i dette økonomiske vanvid. Som sker uden omtanke for konsekvenserne.

Overlæge om Sundhedsplatformen: Jeg vandrer stadig i fortvivlelsens dal

Spørg blot læger på hospitaler og i almen praksis. Der kan nævnes utallige eksempler på it-skandalerne, som står i kø i de offentlige institutioner. Oplistningen er slet ikke fuldkommen, men alene en belysning af skandalernes omfang – Skat og sundhedssektoren som de allerværste. Undervisningsområdet. Politiet, forsvarets lagerstyring, beskæftigelsesområdet, hvor der dog nu sker en regelforenkling.

Er det mon muligt, man nu skal til at råbe hurra. Nej, igen er det kun enkelte udvalgte kommuner, der får glæde heraf. I øvrigt betyder et mindre forbrug af årsværk, som er lig en besparelse, som dog ikke iværksættes. Det er politikernes skyld alt sammen, og de skal tage magten tilbage fra embedsværket og systemudviklerne og igen begynde at regere Danmark.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Gavner Dansk Industri Danmark?

Anders Vistisen
Dansk erhvervsliv med Dansk Industri i spidsen vil have flere udlændinge til Danmark. Men det tager ikke selv ansvar for samfundsudviklingen og jamrer konstant.

10 år efter "Fra Thailand til Thy": Mød Mong, Kae og Sommai

Sine Plambech
Thailandske kvinder er blevet den nationalitet, som danske mænd oftest gifter sig med ud over danske kvinder.
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her