Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Flygtninge bør bidrage, mens de er her

Forleden skrev Jyllands-Posten, at Socialdemokratiet ser positivt på regeringens ønske om at kunne sende flygtninge hjem, når der bliver fred i deres land. Det er fornuftig politik og ligger fint i forlængelse af den tidligere SR-regering, som netop indførte den midlertidige beskyttelse af krigsflygtninge.

Af artiklen fremstår det også som om, at vi støtter forslaget om, at flygtninge skal få 1.000 kr. for at afstå fra familiesammenføring. Det er ikke korrekt. Vi synes ikke, at dette er et godt forslag.

På samme måde afviser vi at begrænse eller lukke Integrationsgrunduddannelsen, som har sikret mange udlændinge et arbejde på elevløn. Ligesom vi ønsker at fastholde den økonomiske bonus til flygtninge, der hurtigt lærer dansk.

For Socialdemokratiet er der ingen modsætning mellem at sikre hjemrejse, når der bliver fred, og at flygtninge skal arbejde, mens de er i landet.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Sådan ser en Ikea-bolig ud

Ikea-familien skal til at bygge sine første boliger i Danmark. Se her hvordan tilsvarende boliger i Sverige ser ud. Finans
Annonce
Annonce
Annonce

Debat: Strøm tænder håb for millioner

Thomas Gringer Jakobsen
Alene siden 2010 har 40 lande nået målet om at give hele befolkningen adgang til elektricitet. Faldende priser på solcelleteknologi har sat ekstra gang i udviklingen.
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her