Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Skamfuldt at lukke for kvoteflygtninge

Det er intet mindre end skamfuldt, at Danmark har lukket for modtagelse af kvoteflygtninge. Ikke mindst set i lyset af at 2.597 udlændinge i 2017 fik lov at komme ind over den danske grænse og søge asyl.

Man er jo ikke længere flygtning, når man efter at have passeret fem-seks sikre lande når frem til den danske grænse. Så er man immigrant, der koldt og kynisk har udset sig Danmark som det mest fordelagtige sted at slå sig ned. Og har folk først sat foden på dansk jord, er det næsten umuligt at få dem til at forlade vort land, selv om de ikke er berettiget til asyl.

Men det var måske kvoteflygtninge, Lars Løkke Rasmussen tænkte på, da et af hans mange valgløfter lød på »en straksopbremsning af flygtninge«. Det ”glemte” han bare at fortælle den danske befolkning. Det virker, som om lidt for mange af vore politikere har mere travlt med at tænke på deres egen fremtid end på Danmarks og danskernes ve og vel.

Oven i de 2.597 personer, der i 2017 fik asyl, blev 7.493 familiesammenført. Det vil sige, der skulle skaffes boliger til næsten 10.000 mennesker. Det svarer til en middelstor provinsby. Dertil kommer skoler, børnehaver, vuggestuer osv. Listen er lang. Alle disse mennesker belaster vores i forvejen betrængte økonomi. Ikke så sært, at der skæres ned alle vegne for danskernes vedkommende.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Demokratiet i EU er råddent

Anders Vistisen
EU prædiker åbenhed og ytringsfrihed, men er selv med til at begrænse ytringsfriheden.

Blog: Nej, Venstre. Social dumping er ikke en myte

Christel Schaldemose
Venstres Morten Løkkegaard spørger, om Socialdemokratiet bruger overdrivelse og frygt i debatten om social dumping. Spørgsmålet kan med rette sendes videre til Løkkegaard selv.

Blog: Legal babyvold

Sonja Mikkelsen
Omskæring af børn hører ikke hjemme i et demokratisk retssamfund

Debat: Kina er hverken ond eller god

Hans-Henrik Holm
Vi har to verserende historier om Kina i Vesten. Den ene ser Kina som en ny truende supermagt. Den anden ser Kina som et nyt, stort marked, som vi skal erobre den størst mulige del af.
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her