Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Ny fødevarekrise truer Nordkorea

Jeg er lige kommet hjem fra Nordkorea, og jeg er rystet. Landets befolkning lider lige nu under en hedebølge, der kan medføre endnu en fødevarekrise.

Jeg har set majsmarker, der er fuldstændig tørret ud, og i områder, hvor majsen stadig er grøn, er majskolberne alt for små på grund af manglen på vand. Majshøsten vil være mindst en tredjedel lavere end normalt, sandsynligvis meget lavere.

Jeg husker tilbage på 2012, hvor jeg besøgte børnehjem i Nordkorea, hvor børnene var så afkræftede, at mange af dem ikke kunne rejse sig fra det kolde betongulv. Mission Øst sendte omgående vitaminer, mineraler og proteiner til 50.000 børn i børnehaver, vuggestuer og på børnehjem.

Det kan blive nødvendigt igen, hvis høsten slår fejl. Og det er katastrofalt for en befolkning, hvor 40 pct. – 10 millioner mennesker – ifølge FN er underernærede.

Uanset storpolitik: Den nordkoreanske befolkning lider, og vi må sammen gøre noget. Mission Øst yder katastrofehjælp, støtter landbruget og skaffer adgang til rent drikkevand.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Amerikansk kommentator: Den israelsk-palæstinensiske fredsproces er død

David Ignatius

kommentator, The Washington Post

At tale om palæstinensiske rettigheder nu om dage vækker foragt eller udløser blot en gaben. Palæstinenserne er gårsdagens problem. Selv araberne er trætte af deres stejle krav.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Restaurantanmeldelse: Karruseltur på Aarhus' nye restaurant og vinbar
Der er masser af god vilje og entusiasme, men for nærværende væsentlig mindre kompetence at finde på Aarhus’ nye franskorienterede spisested. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her