Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Grøn omstilling er et blålys ligesom økologi

Forleden oplevede vi igen, at en politiker og med ham alle vi andre klimarealister igen bliver revset af en sygeplejerskestuderende, næstformanden for SF, Signe Munk, i klummen "venstrehug". Hun fortsætter med at påstå, at klimaændringerne p.t. er menneskeskabte. Men hun tager så gruelig fejl.

For ca 1.000 år siden var temperaturene også væsentlig højere, ja, klimaet var så gunstigt, at nordboerne, som tog til Grønland, kunne holde kvæg og dyrke korn.

Med hensyn til CO2 er dette sammen med O2 og vand en nødvendighed for opretholdelse af livet på kloden, og jo mere CO2, jo mere vækst. Se nu blot de fynske gartnere, som blæser ekstra CO2 ind i drivhusene for at fremme vækst og udbytte.

"Grøn omstilling" er et blålys ligesom økologisk dyrkning. Uden olie, gas og kul var vi virkelig dårligt stillede, idet energi fra sol, vind og vand kun udgør ca. en tiendedel af vor behov. Og økologien uden kunstgødning vil udsulte vor agerland, så der bliver slagsmål om føden.

Nej, klodens altovervejende problem er overbefolkning. Vi må, selv om det vil gøre ondt, stoppe udsendelsen af læger og andre helbredere med medicin og i stedet lære disse mennesker om prævention.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Debat: Danmark skal gå forrest på fødevareområdet
Lars Vestergaard
I 2030 kan Norden brødføde den forventede fremskrevne nordiske befolkning med økologisk mad, der hovedsageligt dyrkes i Norden, samtidig med at fødevaresystemets klima- og kvælstofspor reduceres.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Legal babyvold

Sonja Mikkelsen
Omskæring af børn hører ikke hjemme i et demokratisk retssamfund

Blog: 8 millioner i gyldne håndtryk

Lars Boje Mathiesen
Tre medarbejdere i Region Midt fik over 8 mio. skattekroner med i lommen.

Debat: Kina er hverken ond eller god

Hans-Henrik Holm
Vi har to verserende historier om Kina i Vesten. Den ene ser Kina som en ny truende supermagt. Den anden ser Kina som et nyt, stort marked, som vi skal erobre den størst mulige del af.
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her