Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hvad skal vi stille op med Tyrkiet?

Hvad gør vi med Tyrkiet? Jeg tror ikke, at Michael Købke (JP forleden) selv er i tvivl – svaret er jo oplagt. For et par år siden skød tyrkerne et russisk fly ned og pralede med det, men russerne svarede igen med en total blokade af al handel og turisme. Det virkede øjeblikkeligt, og siden har de to lande samarbejdet i Syrien.

Nato-landet Tyrkiet henter militærudstyr i Rusland og bekæmper kurderne - Vestens eneste effektive forbundsfælle i kampen mod IS, som Tyrkiet støttede i begyndelsen. USA´s reaktion på Erdogans gidseltagning af en amerikansk præst er ligeså kontant – Erdogan raser og truer med at finde nye allierede, hvilket han dog allerede har gjort i Rusland og Iran.

EU derimod, med Merkel i spidsen, lader sig igen og igen afpresse af den neoosmanniske diktator, der truer med at sende endnu flere muslimske migranter til Europa og opfordrer tyrkere i Europa til at få mindst fem børn. Europa bør selvfølgelig behandle Tyrkiet på samme håndfaste måde, som Rusland og USA har gjort og erkende, at Tyrkiet ikke hører hjemme hverken i Europa eller i Nato. Som MK skriver, er det af vital interesse for EU at sikre de ydre grænser, men dette kan og skal ikke gøres afhængigt af Tyrkiet.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Debat: Strøm tænder håb for millioner

Thomas Gringer Jakobsen
Alene siden 2010 har 40 lande nået målet om at give hele befolkningen adgang til elektricitet. Faldende priser på solcelleteknologi har sat ekstra gang i udviklingen.
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her