Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Det har da altid en signalværdi, men ikke mere

Dansk politik forekommer meget mudret. Medierne har igennem årene fået skabt en rød og en blå blok, som kæmper om at være regering.

Alligevel står det næsten 50 pct. til hver side, og den ene dag fører den ene blok og snart den anden i meningsmålingerne, som kun kan være en strømpil for, hvilken vej det måske kan gå.

I sidste ende er det vælgernes afgørelse, der tæller, og hvem der herefter måske kan danne en mindretalsregering, som der er tradition for her i landet, og hvor begrebet folkestyre kommer til udtryk. Langt de fleste love vedtages da også med et bredt flertal i Folketinget.

På det seneste har vi set et nyt fænomen i dansk politik, hvor man melder sig som statsministerkandidat faktisk uden at have en kinamands chance for, at det kan lykkes at blive statsminister, medmindre der kommer et super jordskredsvalg.

Men det har da altid en signalværdi om at ville bære det store ansvar.

Mere realistisk set er det i mine øjne efter et folketingsvalg at se, hvordan der kan dannes regering, og om Dansk Folkeparti tør tage et regeringsmedansvar?

I mange år har Dansk Folkeparti kørt på frihjul, men nu melder partiet sig omsider klart med en støtte til Lars Løkke Rasmussen som realistisk statsminister, og Dansk Folkeparti gør sig klar til at kunne indgå i en borgerlig regering og tage medansvar for en regerings politik.

Kommer vi til f.eks. at se en Kristian Thulesen Dahl som finansminister? Peter Skaarup som justitsminister? Jeppe Jakobsen som ældreminister? Morten Messerschmidt som europaminister? Marie Krarup som integrationsminister?

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Folketingsvalg
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her