Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Ordentligt lys på cykler

Forleden kunne man læse, hvordan en cyklist uden lys blev ramt af en bilist og døde, og det undrer mig, at det ikke sker meget oftere. I måned var jeg én meter fra at påkøre en cyklist: Jeg kom kørende i bil og skulle dreje til venstre i et kryds. Det var i skumringen, det regnede og en modkørende bils lygter generede mig. Jeg gjorde mit bedste for at orientere mig, men netop da jeg var begyndt at dreje, kom en cykel i høj fart og kørte ligeud. Han havde muligvis lys på, og det var måske også lovligt, men det var alligevel så svagt, at det var umuligt at se under de givne forhold. Heldigvis nåede jeg at bremse i sidste øjeblik, og hvis jeg ikke havde gjort det, havde jeg vel som minimum fået et klip i kortet og en større bøde.

Jeg vil opfordre politikerne til at stramme loven og stille langt større krav til styrken på cykellygter. Og samtidig skal straffen for ikke at overholde reglerne være mærkbar: Cyklisterne ved udmærket, om de kører med en lovlig cykellygte, så straffen for ikke at gøre det kunne passende være en bøde på 5.000 kr. og 10.000 kr. i gentagelsestilfælde – i stedet for det pjat med en advarsel eller en pjatbøde på et par hundrede kroner.
Det kan ikke være meningen, at bilister skal straffes, fordi cyklister ikke vil bruge 400-500 kr. på en ordentlig cykellygte.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.

Amerikansk kommentator: Den israelsk-palæstinensiske fredsproces er død

David Ignatius

kommentator, The Washington Post

At tale om palæstinensiske rettigheder nu om dage vækker foragt eller udløser blot en gaben. Palæstinenserne er gårsdagens problem. Selv araberne er trætte af deres stejle krav.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her