Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Taiwan blev igen trynet af sin storebror, Kina

IOC tillader ikke Færøerne at stille op som selvstændig nation til OL. Men IOC tillader Taiwan at stille op som ”Chinese Taipei” (navngivet efter hovedstaden). Derfor er Taiwan med til OL. Ordningen fungerer.

Vi hører i danske medier om Færøernes problemer, men intet om den skandale, Kina leverede i slutningen af juli. Siden 2014 har Asiens ungdoms-OL skullet afvikle deres lege i Taichung, en by på Taiwan. Der er brugt millioner af dollars på stadioner og faciliteter.

Men med den begrundelse at borgere i pressen på Taiwan på demokratisk vis diskuterede rimeligheden af denne ”statsbetegnelse”, besluttede den asiatiske komité med en kineser som formand at aflyse legene på Taiwan »på grund af politiske spørgsmål«. Alle penge og anstrengelser spildt, og det er ren chikane.

Derved afslørede den kinesiske tankegang bag denne infame pression sig klart: Hvis man kritiserer Kina i medierne, bliver man straffet med helt ulovlige midler. Og så er det vel ingen tilfældighed, at det var Taiwan, Kina fik en undskyldning for at tryne?

Næsten ikke et ord i danske medier, ligesom sportsverdenen også har holdt mund.
Kun Taiwans støttegruppe i Underhuset i London protesterede. Danske politikere og EU-parlamentet? Rungende tavshed.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
IOC
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Ungarn er fremtidens Europa

Kasper Støvring
Hvis EU fortsat intet gør for at løse flygtningekrisen og den politiske krise, kan Ungarn komme til at stå som billedet på fremtidens Europa, som flere vil lade sig inspirere af.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: 8 millioner i gyldne håndtryk

Lars Boje Mathiesen
Tre medarbejdere i Region Midt fik over 8 mio. skattekroner med i lommen.

Debat: Kina er hverken ond eller god

Hans-Henrik Holm
Vi har to verserende historier om Kina i Vesten. Den ene ser Kina som en ny truende supermagt. Den anden ser Kina som et nyt, stort marked, som vi skal erobre den størst mulige del af.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her