Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Unge skal tvinges til flere sprog

EU er også det mangfoldige Europa mht. politisk system, nationalitet, kultur og sprog. Men det er, som om danskerne er ligeglade med det sprogligt mangfoldige Europa. Det gælder i alle fald unge danskere, der er vilde med amerikansk populærkultur og talesprog.

Det afspejler sig i deres valg af sprog i gymnasiet, hvor den helst kun står på engelsk, mens tysk og fransk, de to sprog, man udover engelsk må kunne i et vist omfang for at kunne kalde sig europæer, fravælges. Jeg læste i JP, at der igen har været et fald i antallet af unge, der vil læse tysk og fransk på universitetet.

Jeg foretrækker tidligere tiders gymnasium, hvor elever, der ikke var gode til naturvidenskab, blev tvunget til at have både fransk, tysk og engelsk. Til dem, der ikke ønsker tvang, vil jeg indvende, at gymnasieelever allerede er tvangsindlagt til mange fag; dansk og historie f.eks.

Der findes en forening i Danmark ved navn Europabevægelsen. Den burde kalde sig EU-bevægelsen, da EU er det eneste, der optager den. Hvis Europabevægelsen vil tage sit navn alvorligt, bør den interessere sig for unge danskeres mangelfulde tysk- og franskkundskaber og arbejde for, at de får lært de to sprog i folkeskole og gymnasium, så de kan tale og læse dem på et vist niveau.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
EU
JP mener: Vi skal alle sammen lære at stave
Vi er de eneste mennesker i verden, der taler og skriver dansk, og vi bør gøre det ordentligt.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Gavner Dansk Industri Danmark?

Anders Vistisen
Dansk erhvervsliv med Dansk Industri i spidsen vil have flere udlændinge til Danmark. Men det tager ikke selv ansvar for samfundsudviklingen og jamrer konstant.

Blog: I 2017 tog islamiske terrorister 84.000 liv

Jaleh Tavakoli
121 forskellige grupperinger, i 66 forskellige lande. Truslen er global, de fleste ofre er dog muslimer. Denne form for terrorisme har kun været voksende, også i Vesten, og intet peger på, at den har toppet.

10 år efter "Fra Thailand til Thy": Mød Mong, Kae og Sommai

Sine Plambech
Thailandske kvinder er blevet den nationalitet, som danske mænd oftest gifter sig med ud over danske kvinder.
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her