Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Klynkende tilgang til Danmark

Jens Philip Yazdanis læserbrev gav mig kvalme. Min datters far er iraner, og hun har et iransk navn. Hendes rigtig gode veninde fra gymnasiet er fuldblodsafghaner. Ingen af disse piger, der nu begge har en god uddannelse og er fuldt selvforsørgende, har den klynkende tilgang til Danmark som JPZ. Ingen af pigerne har været udsat for racisme eller “udstødelse” af danske jævnaldrende.

Jeg forstår Özil: Hvorfor skal jeg hylde et hold, der repræsenterer et land, der ikke gider have mig?

Fra min tid som socialrådgiver på døgninstitution kender jeg særdeles godt muslimers tilgang til – manglende – opdragelse af drengebørn, men særdeles stærk kontrol af pigerne. Problemet med mange muslimske drenge er, at der ikke sættes nogen grænser for dem som små (de må alt), og når forældrene senere forsøger at begrænse deres adfærd, er det ofte for sent.

Klanproblemet er stærkt fremherskende. Men det handler om at opføre sig som dansker, respektere danske værdier, droppe perkerdansk etc. Så bliver man respekteret. Ikke ved at give omgivelserne skylden for egen adfærd. Jeg kunne ønske mig, at man i Danmark indførte etik og moral på samtlige uddannelser, og at det blev praktiseret fra vuggestuer til højere læreanstalter.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Arctic Circle - Kina gør krav på arktis

Nauja Lynge
Som sædvanlig glimter fraværet af kritiske røster ved Arctic Circle-konference.

Blog: Har EU været tæt på at sejre sig ihjel?

Casper Hedegaard
Meningsmålinger viser, at tilslutningen til EU er den største i mange år. For få år siden var situationen en helt anden, hvor opbakningen vaklede, og tilliden til det europæiske fællesskab kunne ligge på et lille sted. Har vi i virkeligheden stået i EU’s midtlivskrise, hvor de trygge og forudsigelige rammer gjorde projektet for usynligt og folkefjernt?
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her