Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Smutvejen til hovedstaden går over Grenaa

Hurtigfærger fra Grenaa til Hundested kan være en løsning på en bedre forbindelse mellem Nordsjælland og Jylland. I Region Hovedstaden bor 1,8 millioner tæt på Hundested. Når færgeruten til Grenaa er etableret, vil jeg besøge onkel Jørgen i Dronningmølle, onkel Knud i Farum med en køretid fra Hundested på under en time. Jeg skal ikke først ned fra Odden og køre tværs over Sjælland.

Der er sket meget, siden ruten lukkede for over 20 år siden. Hvis man kommer nordfra ad E45, er der et hængsel til Assentoft ved Sdr. Borup, så man undgår at krydse over Randersbro. For bilister nordfra i Jylland vil en ny rute være kærkommen, det samme gælder for nordsjællændere, der skal til Jylland. Nye stednavne med flotte sommerhuse ved fine, rene strande. Sommerhuse til salg til så lave priser, så næsten alle kan få en drøm opfyldt. Mange gode turistoplevelser, for børn en hel dag i Djurs Sommerland, for de voksne mange lækre golfbaner med god plads, en uspoleret natur.

Synd, at Hundested er gledet helt ud af bevidstheden. Med udbygning af E45 vil Aarhus blive presset, flere vil fortsætte mod Storebælt og Sjælland. Det er derfor nu tiden at overveje en flytning østpå til Grenaa, så bilisterne kan få et pusterum og en nem rejse til hovedstaden.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Erdogan vil have mordere stillet for retten i Istanbul

Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan fremlagde ikke konkrete beviser for mordet på journalisten Jamal Khashoggi for tre uger siden, men kræver morderne stillet for retten i Tyrkiet. Mordet spiller ind i et magtspil om udviklingen i Mellemøsten.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Arctic Circle - Kina gør krav på arktis

Nauja Lynge
Som sædvanlig glimter fraværet af kritiske røster ved Arctic Circle-konference.

Blog: Har EU været tæt på at sejre sig ihjel?

Casper Hedegaard
Meningsmålinger viser, at tilslutningen til EU er den største i mange år. For få år siden var situationen en helt anden, hvor opbakningen vaklede, og tilliden til det europæiske fællesskab kunne ligge på et lille sted. Har vi i virkeligheden stået i EU’s midtlivskrise, hvor de trygge og forudsigelige rammer gjorde projektet for usynligt og folkefjernt?
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her