Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Smutvejen til hovedstaden går over Grenaa

Hurtigfærger fra Grenaa til Hundested kan være en løsning på en bedre forbindelse mellem Nordsjælland og Jylland. I Region Hovedstaden bor 1,8 millioner tæt på Hundested. Når færgeruten til Grenaa er etableret, vil jeg besøge onkel Jørgen i Dronningmølle, onkel Knud i Farum med en køretid fra Hundested på under en time. Jeg skal ikke først ned fra Odden og køre tværs over Sjælland.

Der er sket meget, siden ruten lukkede for over 20 år siden. Hvis man kommer nordfra ad E45, er der et hængsel til Assentoft ved Sdr. Borup, så man undgår at krydse over Randersbro. For bilister nordfra i Jylland vil en ny rute være kærkommen, det samme gælder for nordsjællændere, der skal til Jylland. Nye stednavne med flotte sommerhuse ved fine, rene strande. Sommerhuse til salg til så lave priser, så næsten alle kan få en drøm opfyldt. Mange gode turistoplevelser, for børn en hel dag i Djurs Sommerland, for de voksne mange lækre golfbaner med god plads, en uspoleret natur.

Synd, at Hundested er gledet helt ud af bevidstheden. Med udbygning af E45 vil Aarhus blive presset, flere vil fortsætte mod Storebælt og Sjælland. Det er derfor nu tiden at overveje en flytning østpå til Grenaa, så bilisterne kan få et pusterum og en nem rejse til hovedstaden.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Ret ryggen – og velkommen til virkeligheden
Lone Nørgaard
Vi skal en anden vej, hvis børn og unge skal hærdes til at tage livtag med virkeligheden – og evt. lave karakterer. Vi skal gøre op med et uddannelsessystem, der tilgodeser elever fra ressourcestærke familier med alt for meget fokus på rummelighed og trivsel.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Kæmp for danske interesserer og drop EU-Kommissionen

Anders Vistisen
Danmark har brug for en mere pragmatisk kurs i Brexit-forhandlingerne end EU-Kommissionens, der virker mere opsat på at straffe briterne.

Blog: Det kontantløse samfund vil være en ren pengemaskine for bankerne

Gitte Seeberg
Kommer bankdirektør Anders Dam igennem med sit forehavende og får afskaffet kontanterne, har virksomhederne og private ikke længere noget modsvar til de negative renter.
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her