Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Indvandring kræver personligt ansvar

Jeg ønsker, at Danmark skal være et imødekommende land, hvor vi byder mennesker fra hele verden, der vil søge deres lykke her, velkommen. Dog er det åbenlyst, at man ikke kan have åbne grænser og en omfattende velfærdsstat, som økonomen Milton Friedman sagde for årtier siden. Det er simpelthen ikke rimeligt at pålægge danske skatteborgere at betale for andre menneskers søgen efter lykke.

Derfor er det helt på sin plads, at man nu tager skridt hen mod at styrke det personlige ansvar hos dem, som indvandrer til Danmark, ved at stramme kravene for tilskud til tolkebistand således at man selv skal betale efter tre års ophold i Danmark. Jeg så dog gerne, at man gik endnu videre og helt fjernede tilskuddet til de personer, som frivilligt har indvandret til Danmark.

Det kan ikke være rimeligt, at statskassen skal smide over 300 mio. kr. efter tolke til personer, som frivilligt har valgt at bosætte sig her. Man har pligt til at påtage sig det ansvar, det er at tilegne sig kompetencer til et brugbart niveau i f.eks. sundhedsvæsnet.

Hvis jeg valgte at flytte til Frankrig for at søge min lykke, vil jeg ikke have nogen som helst forhåbning eller forventning om, at franskmændene ville finansiere mit behov for dansk-fransk oversættelser. Jeg ville dog have en klar forventning om, at franskmændene forventede, at jeg kunne det franske sprog.

Det er på tide, at vi trækker barnepigestatens utallige led af gode intentioner og ansvarsfralæggende tilskudsprogrammer tilbage. Hvis vi skal være et åbent samfund med plads til forskellighed og søgen efter lykke, skal der være åbne grænser, men lukkede kasser. Samfund, hvor folk tager initiativ, og personligt ansvar blomstrer – alternativet er forfald moralsk og økonomisk.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Kronik: Vi ønsker at bygge bro og sikre sammenhæng for patienten
Stephanie Lose (V), Ulla Astman (S), Sophie Hæstorp Andersen (S), Heino Knudsen (S), Anders Kühnau (S)
En ny funktion som ”brobyggersygeplejerske” skal skabe langt bedre patientforløb på tværs af sundhedsvæsenet for at sikre sammenhæng, overblik og tryghed for patient og pårørende.
Kronik: Vores sygehuse gør det fremragende
Tage Søndergård Kristensen
Det er stærkt bekymrende, at politikere ønsker at eksperimentere med sygehusområdet, som fungerer så godt. Synes politikerne, at erfaringerne med Skat, DSB, Post Danmark eller andre statslige institutioner ligefrem er opmuntrende?
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Amerikansk kommentator: Den israelsk-palæstinensiske fredsproces er død

David Ignatius

kommentator, The Washington Post

At tale om palæstinensiske rettigheder nu om dage vækker foragt eller udløser blot en gaben. Palæstinenserne er gårsdagens problem. Selv araberne er trætte af deres stejle krav.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Restaurantanmeldelse: Karruseltur på Aarhus' nye restaurant og vinbar
Der er masser af god vilje og entusiasme, men for nærværende væsentlig mindre kompetence at finde på Aarhus’ nye franskorienterede spisested. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her