Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Ender kulturen med at blive afskaffet?

Hvis Mette Bock får lov til at blive siddende som kulturminister, ender det med, at vi ikke har nogen kultur tilbage. Eller dog, den ender nok med, at noget af kulturen består – altså det, vi kalder for sport eller mere præcist det, vi kalder for fodbold. Som ministeren også er stor fan af for øvrigt.

Staten giver tilskud til rigtig mange kulturelle institutioner, men hvert år skal 2 pct. spares væk. Det ender med, at vi sparer så meget, at de kunstneriske personer mister gejsten eller ikke kan leve af at være kunstnere.

De kulturelle institutioner har brug for tilskud, ellers kan det ikke løbe rundt økonomisk set. Rigtig mange kulturinstitutioner lever også af billetsalg og fonde – men det kan de ikke overleve på, der skal være tilskud fra staten.

Vi har brug for kunstnere i vores kulturelle land. Det skal ikke ende med, at vi er en nation, som ikke har noget kreativt at byde på. Der skal være plads til alle i vores land, også kreative mennesker.

Det er de kreative personer, som skal formidle kunsten, dansen, musikken m.m. Det er ikke alle mulige andre, som ikke har forstand på det.

Lad det professionelle udvikle kunsten, og lad de andre komme ind og se, hvad der kan blive udviklet på. Og hvordan vi kan være med til at udvikle os inden for den kreative verden.

Så kære Mette Bock – vågn op og prioritér på kulturområdet.

Husk hvem det er, som skal være med til at genopbygge det hele, hvis kulturen ender med at blive afskaffet, fordi vi skal spare 2 pct. hvert år.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.

Amerikansk kommentator: Den israelsk-palæstinensiske fredsproces er død

David Ignatius

kommentator, The Washington Post

At tale om palæstinensiske rettigheder nu om dage vækker foragt eller udløser blot en gaben. Palæstinenserne er gårsdagens problem. Selv araberne er trætte af deres stejle krav.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her