Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

At være grøn

Nu er der snart folketingsvalg igen, og de politiske partier er ved at falde over hinanden med budskabet om, at de sandelig er grønne. Man griber lige trenden i tiden, det grønne, ikke fordi man er grøn af overbevisning; men fordi man håber at kunne høste stemmer på at melde ud, at man er grøn. Det er nok her en god idé at prøve at definere, hvad det vil sige at være grøn, så vi ikke får et folketingsvalg på forkerte præmisser. Det at være grøn er nemlig ikke bare noget med vindmøller. Vi har set masseuddøen flere gange før i globens historie; men det er første gang, at mennesket har skylden. Arter uddør nu 100-1.000 gange hurtigere end sædvanligt.

Man regner med, at der er 80.000 kemiske stoffer i cirkulation i vores lille land, kemiske stoffer og pesticider af enhver art. Forbydes et stof, kommer der bare et nyt på markedet, og når de vilde planter igen overgår kemien, så finder man igen bevidstløst på en ny kemisk sammensætning, indtil der på ny opstår ny resistens. Hvor begavet er det lige?

Vi finder pesticider og kemiske stoffer i vort blod, vi finder igen og igen nye kemiske stoffer i vores drikkevand, stoffer vi ikke vidste, var der, for man kan ikke undersøge for 80.000 stoffer, kan man? Og det tager ca. 25 år for disse stoffer at nå vores grundvand, som var rent og godt, indtil vi fik den idé, at vi kan sætte os op mod naturen. Det kan man ikke.

Når man har forstået alle disse faktorer, når man respekterer naturen for det fantastiske skaberværk, det er, så kan man kalde sig grøn, men ikke før.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Folketingsvalg
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her