Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Den offentlige sektor er for stor og for dyr

Glimrende leder i JP 15/6, som sætter fokus på en væsentlig årsag til Danmarks problem med en offentlig sektor, der er alt for stor og dyr – nemlig at praktisk talt ingen af de folkevalgte politikere har evne eller vilje til at beskære den offentlige sektor. Flertallet af folketingspolitikerne har baggrund i job i det offentlige eller kommer direkte fra uddannelsesinstitutioner – uden erhvervserfaring fra private virksomheder og uden reel forståelse for eller interesse i langt mindre offentlig sektor og lavere skat. Indtrykket, som mange vælgere har, er, at flertallet af folketingsmedlemmerne – uanset partitilhørsforhold – er helt økonomisk afhængige af deres job som folketingsmedlem, hvilket bliver deres ledetråd i politikerjobbet. Derfor er forfølgelse af deres grundlæggende politik i den praktiske hverdag reelt næppe deres eneste mål. De forsøger snarere hele tiden at tage bestik af den aktuelle folkestemning for at blive genvalgt og kunne beholde deres ret så lukrative job som folketingsmedlemmer. Det spørgsmål, som derfor bør optage alle danske vælgere, er, hvorledes denne skæbnesvangre ledelsesfælde, som landet er fanget i, kan fjernes. Det må indses, at folketingsmedlemmernes økonomiske interesse i – og afhængighed af – et langvarigt job som folketingsmedlem ikke er optimalt for landets ledelse. Et middel til at af- eller beskære folketingsmedlemmernes økonomiske afhængighed af deres job kan være, at folketingsmedlemmer højst kan sidde i Folketinget i en sammenhængende periode på f.eks. otte år. Endvidere at medlemmernes aflønning i Folketinget skal svare til den løn, som de havde umiddelbart før medlemskabet af Folketinget – og at de efter endt medlemskab skal sikres at komme tilbage til samme job/løn. Desværre skal der – i lighed med f.eks. at nedsætte ministerpensionerne – et folketingsflertal til sådanne ændringer. Demokratiets vilkår – der sidder vi så.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP mener: Vi skal have flere erhvervsfolk i politik
Overraskende mange folketingsmedlemmer har ingen erfaring, men er spadseret direkte fra eksamensbordet ind i politik. De ser det simpelthen som en karrierevej. Ulykkeligvis hører hovedparten af partilederne til denne kategori.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.

Amerikansk kommentator: Den israelsk-palæstinensiske fredsproces er død

David Ignatius

kommentator, The Washington Post

At tale om palæstinensiske rettigheder nu om dage vækker foragt eller udløser blot en gaben. Palæstinenserne er gårsdagens problem. Selv araberne er trætte af deres stejle krav.
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Rådmand om budget på ældreområdet: »Jeg kan ikke få armene ned«​
I følge rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), har man ikke skullet sluge de helt store kameler på ældreområdet i kommunens budgetforlig for 2019, i betragtning af hvad man var blevet stillet i udsigt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her