Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Vanvittigt at lade staten tjene penge på hash

Hashdebatten er igen blusset op, efter at Henrik Sass Larsen (S) for nylig luftede sine frisindede hashtanker. Ikke at der er meget nyt fra fronten af politikere, der står side om side med Sass Larsen i debatten. Det store argument for en hashlegalisering er, at når vi ikke har formået at tøjle forbruget af hash, kan staten lige så godt tjene penge på unge menneskers hashpsykoser. En rablende vanvittig tanke, som må være født i en eller anden form for tåge.

Man kan pakke sine argumenter ind i nok så mange lyserøde røgskyer, men det ændrer ikke fakta. Hash er farligt. Så kort kan det siges. Det er ikke et gammelmandspostulat. Det er videnskabeligt og objektivt bakket op af eksempelvis Sundhedsstyrelsen, der advarer med lys og lygte mod hash.

Det er vanedannende, sløvende, påvirker indlærings- og koncentrationsevnen – og særligt for unge mennesker kan det føre til psykoser præget af angst og panik. Der bør sættes en tyk streg under, at legalisering af hash er ren tågesnak.

Uanset hvor meget man mener, lovgivningen har spillet fallit, så bliver det aldrig et gyldigt argument, at vi lige så godt kan give op og lade staten tjene penge på andre menneskers ulykke. Ligesom vi heller ikke ophæver fartgrænserne, fordi mange jo alligevel kører for hurtigt.

Erfaringerne fra andre lande er heller ikke den succeshistorie, som nogle gerne vil gøre det til. Hverken den amerikanske eller hollandske model har haft mærkbar positiv indvirkning på den organiserede kriminalitet. Til gengæld er forbruget af rusmidlet steget.

Bevares, der findes utvivlsomt ressourcestærke mennesker, der kan håndtere et hashforbrug. Men en legalisering vil f.eks. ramme udsatte unge hårdt. Og dem skal vi beskytte – ikke tjene penge på.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

 
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Debat: Strøm tænder håb for millioner

Thomas Gringer Jakobsen
Alene siden 2010 har 40 lande nået målet om at give hele befolkningen adgang til elektricitet. Faldende priser på solcelleteknologi har sat ekstra gang i udviklingen.
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her