Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Det gælder også patientsikkerheden

Søren Søndergaard, EU-ordfører for Enhedslisten, sætter i et indlæg 9/5 fokus på de udfordringer, det giver, at læger fra andre EU-lande kan få arbejde i det danske sundhedsvæsen.

Søren Søndergaard, EU-ordfører for Enhedslisten, sætter i et indlæg 9/5 fokus på de udfordringer, det giver, at læger fra andre EU-lande kan få arbejde i det danske sundhedsvæsen. Han peger på, at uddannelserne har forskellig længde fra land til land og retter et kritisk lys på, at der ikke er samme sprogkrav til læger fra EU-lande som til læger fra lande uden for EU.

Nationale sprogkrav er et vigtigt element i den debat. Men der er også et andet, som Søren Søndergaard ikke nævner i sit indlæg, der er lige så vigtigt. Det er arbejdsgivernes ansvar. Ledelserne på sygehuse og andre steder i sundhedsvæsenet har ansvaret for, at læger – uanset om de er danske eller udenlandske – har den rigtige uddannelse og de nødvendige kompetencer. Det er et ansvar, som de skal tage alvorligt. Det er helt klart, at hensynet til patienternes sikkerhed er det allervigtigste her. De skal naturligvis være trygge, når de møder lægen – uanset hvor han eller hun i sin tid har taget sin lægeuddannelse.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
EU
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Kuppet mod Europa. Kuppet mod det fælles

Elsebeth Gerner Nielsen
Vi har brug for helt nye systemer, hvis Europa og nationalstaterne skal forsvares mod det værste i den globale udvikling.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her