Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Skandaløs afstraffelse af Polen

Forestillingen om EU som demokratiets vogter fremstår mere og mere aparte. I lyset af, at forsøget på at fratage Polen landets stemmeret, som afstraffelse for en domstolsreform EU ikke mener lever op til EU-værdien ”retsstatsprincipper”, som er indeholdt i den forkætrede Lissabon-traktat, snart lider skibbrud, vil kommissionen nu i stedet ramme polakkerne på pengepungen.

Polens tilgodehavender fra EU skal indefryses, indtil polakkerne makker ret.

Man må give EU-Kommissionen, at det ikke skorter på opfindsomhed i forsøget på at få medlemslandene til at rette ind. Men udemokratisk og uværdigt er det. For hvad er EU’s værdier egentlig andet end elastik i metermål?

Da vi i Dansk Folkeparti agiterede imod forfatningstraktaten, der senere blev til Lissabon-traktaten, var et af hovedargumenterne netop, at overtrædelse af ”EU’s værdier” kunne føre til, at et land mistede sin stemmeret.

Det ville formentlig være en overtrædelse af ”EU’s værdier”, hvis Danmark besluttede at suspendere retten til at søge spontan asyl her i landet eller sendte kriminelle udlændinge ud af Danmark, i modstrid med den europæiske menneskerettighedskonvention.

Hvis Danmark selv førte en politik, som formentlig en ganske betragtelig del af den danske befolkning ønsker, ville vi altså blive ramt af de selv samme sanktioner, som regeringen i skikkelse af Kristian Jensen nu selv vælger at applaudere, nedkastes over Polen. EU bør respektere medlemslandenes forfatninger og suverænitet – og Polen har intet gjort, der berettiger EU's fremfærd over for det polske folk og dets regering.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Dansk Industri hejser det hvide flag

Mikael Jalving
Nu skal vi importere arbejdskraft udefra. Hvad om vi først fik aktiveret den, der allerede findes?

Blog: Venstre og regeringen er totalt passive over for sprøjtegift i drikkevandet

Christian Rabjerg Madsen
95 gange i 2017 sendte vandværkerne drikkevand ud til danske forbrugere, med mere sprøjtegift end reglerne tillader. Alligevel har Venstre mere travlt med at skælde ud på oppositionen end med at sikre danskerne rent drikkevand.

Per Stig Møller: Her er fem ting, EU skal i gang med nu

Per Stig Møller
Økonomer og erhvervsfolk mener, vi skal have hundredtusinder og millioner flere indvandrere for at løse fremtidens arbejdsmarkedsbehov, men på den måde skifter de jo de europæiske befolkninger ud, og hvornår har vi besluttet det?
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her