Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Et nyt skilsmissesystem for børn – utroligt, men sandt

Utroligt, men sandt. Folketinget har for første gang, siden Kristendemokraterne forlod Christiansborg, præsteret at lave en politisk aftale, der tager udgangspunkt i børnenes behov, når de bliver del af en skilsmisse.

To ting savner jeg dog. For det første at parrådgivning indføres, før skaden er sket. Forebyggelse betaler sig. For det andet må jeg insistere på, at børnekonventionen indarbejdes i forældreansvarsloven. Der findes forældre, der ikke er egnede til at have ansvar for deres børn. Som er psykisk ustabile eller deciderede psykopater.

Skal det nye familiehus blive en succes, kræver det derfor mere end at udskifte messingskiltet hos statsforvaltningen. De børnesagkyndige afkræves en helt anden professionel kurs, hvor dialogen med børnene bliver prioriteret, før en sag kan vurderes. Voksenpsykiatri og anden relevant ekspertise skal inddrages i de røde skilsmisser, så børn og beskyttende forældre ikke står alene med beviskrav, de ikke kan honorere. Det betaler sig i det lange løb, både menneskeligt og økonomisk, at sætte gode fagfolk på de svære sager. Skrivebordsafgørelser skal definitivt afskaffes, hvis loven skal gøre en forskel. Det er sammensætningen af børneenheden, der kommer til at afgøre, om politikernes gode intentioner skal bære frugt.

Hår i suppen kan man altid finde. Når børnechecken fordeles ligeligt mellem forældrene, er det med tanke på forældrenes ligeberettigelse. Men omvendt er virkelighedens verden ofte, at den ene tjener mindre end den anden. Et tab på et par tusind kroner føles langt hårdere hos kontanthjælpsmodtageren end den, hvis årsindkomst ligger på den gode side af en halv million kr. Forældrenes økonomiske forhold risikerer dermed at forstærke konflikten frem for at tjene barnets behov.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Niqab-forkæmper taler med to tunger
Kamal Ahmane
Forretningsmanden og politikeren Rachid Nekkaz støtter de mest åbenlyse symboler på kvindelig undertrykkelse: niqab, burka og burkini.
Debat: Hvor er de unge oprørere?
René Holm Hanssen
Unge kan med rette have en fornemmelse af, at de skal tilfredsstille forældre, venner, staten, politikere m. fl. – og at dét er livsprojektet, der går forud for deres egen måde at være i verden på, at finde fodfæste og en egen mening.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Sådan ser en Ikea-bolig ud

Ikea-familien skal til at bygge sine første boliger i Danmark. Se her hvordan tilsvarende boliger i Sverige ser ud. Finans
Annonce
Annonce
Annonce

Debat: Strøm tænder håb for millioner

Thomas Gringer Jakobsen
Alene siden 2010 har 40 lande nået målet om at give hele befolkningen adgang til elektricitet. Faldende priser på solcelleteknologi har sat ekstra gang i udviklingen.
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her