Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Et nyt skilsmissesystem for børn – utroligt, men sandt

Utroligt, men sandt. Folketinget har for første gang, siden Kristendemokraterne forlod Christiansborg, præsteret at lave en politisk aftale, der tager udgangspunkt i børnenes behov, når de bliver del af en skilsmisse.

To ting savner jeg dog. For det første at parrådgivning indføres, før skaden er sket. Forebyggelse betaler sig. For det andet må jeg insistere på, at børnekonventionen indarbejdes i forældreansvarsloven. Der findes forældre, der ikke er egnede til at have ansvar for deres børn. Som er psykisk ustabile eller deciderede psykopater.

Skal det nye familiehus blive en succes, kræver det derfor mere end at udskifte messingskiltet hos statsforvaltningen. De børnesagkyndige afkræves en helt anden professionel kurs, hvor dialogen med børnene bliver prioriteret, før en sag kan vurderes. Voksenpsykiatri og anden relevant ekspertise skal inddrages i de røde skilsmisser, så børn og beskyttende forældre ikke står alene med beviskrav, de ikke kan honorere. Det betaler sig i det lange løb, både menneskeligt og økonomisk, at sætte gode fagfolk på de svære sager. Skrivebordsafgørelser skal definitivt afskaffes, hvis loven skal gøre en forskel. Det er sammensætningen af børneenheden, der kommer til at afgøre, om politikernes gode intentioner skal bære frugt.

Hår i suppen kan man altid finde. Når børnechecken fordeles ligeligt mellem forældrene, er det med tanke på forældrenes ligeberettigelse. Men omvendt er virkelighedens verden ofte, at den ene tjener mindre end den anden. Et tab på et par tusind kroner føles langt hårdere hos kontanthjælpsmodtageren end den, hvis årsindkomst ligger på den gode side af en halv million kr. Forældrenes økonomiske forhold risikerer dermed at forstærke konflikten frem for at tjene barnets behov.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Regioner og kommuner undrer sig: Hvor forsvandt et ”Danmark i balance” lige hen?
Stephanie Lose, formand i Danske Regioner og formand for Region Syddanmark | Ulla Astman, næstformand i Danske Regioner og formand for Region Nordjylland | Kim Ruberg, formand for Danmark på Vippen | Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg Kommune (V) | Holger Schou Rasmussen, borgmester i Lolland Kommune(S) | Ib Lauritsen, borgmester i Ikast-Brande Kommune (V) | Erik Lauritzen, borgmester i Sønderborg Kommune (S)
Vækstindsatsen mod virksomheder i alle dele af Danmark skal centraliseres i én national bestyrelse og én statslig pulje.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: 100 år – alligevel ikke i mål

Eva Kjer Hansen
I dag har selv mændene indset, at vi dog dur til andet end kartofler og sovs. Men der mangler fortsat flere kvinder i politik.

Blog: Muhammed Ali og underkastelsens kultur

Mikael Jalving
Friheden er det eneste sprog, vi taler, og det får mange til at tale udenom det egentlige, når det gælder islam.

Blog: Nej, en høne er ikke min søster af en anden art

Anna Thygesen
Jeg har lagt mig ud med Go Vegan-folket, og det skal man ikke gøre. Jeg er seriøst nervøs for, hvad det skal ende med, hvis de på nogen måde får gang i en større bevægelse.

Debat: Fornyet behov for EU’s frihandelsdagsorden

Jan E. Jørgensen, EU-ordfører (V)
Præsident Trump er ikke ligefrem begejstret for de liberale værdier om frihandel, som USA ellers har været bannerfører for siden Anden Verdenskrig.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her