Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Et nyt skilsmissesystem for børn – utroligt, men sandt

Utroligt, men sandt. Folketinget har for første gang, siden Kristendemokraterne forlod Christiansborg, præsteret at lave en politisk aftale, der tager udgangspunkt i børnenes behov, når de bliver del af en skilsmisse.

To ting savner jeg dog. For det første at parrådgivning indføres, før skaden er sket. Forebyggelse betaler sig. For det andet må jeg insistere på, at børnekonventionen indarbejdes i forældreansvarsloven. Der findes forældre, der ikke er egnede til at have ansvar for deres børn. Som er psykisk ustabile eller deciderede psykopater.

Skal det nye familiehus blive en succes, kræver det derfor mere end at udskifte messingskiltet hos statsforvaltningen. De børnesagkyndige afkræves en helt anden professionel kurs, hvor dialogen med børnene bliver prioriteret, før en sag kan vurderes. Voksenpsykiatri og anden relevant ekspertise skal inddrages i de røde skilsmisser, så børn og beskyttende forældre ikke står alene med beviskrav, de ikke kan honorere. Det betaler sig i det lange løb, både menneskeligt og økonomisk, at sætte gode fagfolk på de svære sager. Skrivebordsafgørelser skal definitivt afskaffes, hvis loven skal gøre en forskel. Det er sammensætningen af børneenheden, der kommer til at afgøre, om politikernes gode intentioner skal bære frugt.

Hår i suppen kan man altid finde. Når børnechecken fordeles ligeligt mellem forældrene, er det med tanke på forældrenes ligeberettigelse. Men omvendt er virkelighedens verden ofte, at den ene tjener mindre end den anden. Et tab på et par tusind kroner føles langt hårdere hos kontanthjælpsmodtageren end den, hvis årsindkomst ligger på den gode side af en halv million kr. Forældrenes økonomiske forhold risikerer dermed at forstærke konflikten frem for at tjene barnets behov.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Skaber Dansk Folkeparti parallelsamfund?

Birthe Rønn Hornbech
Dansk Folkeparti vil smide et udenlandsk barn ud af skolen. Hvordan bliver det så integreret?

Blog: Hvis du har ondt i sindet, så skrig det ud over byens tage, min ven

Majbritt Maria Nielsen
Præcis som når man går til læge, hvis bulen i panden ikke forsvinder, går man altså til psykolog, hvis man er begyndt at overleve i stedet for at leve.

Blog: ”Lykkelænder” eller bloktilskud

Nauja Lynge
Hverken de grønlandske eller danske politikere favner det mindretal, som jeg er en del af.

Debat: Han var alt det, Boris Johnson ikke er

Michael Kuttner
Lord Peter Carrington døde samme dag, som Boris Johnson trådte tilbage som udenrigsminister. De var, for at sige det mildt, forskellige.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her