Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Folkekirkens Nødhjælp er hverken rød eller blå

Jyllands-Posten rejser på lederpladsen den 13. april en relevant diskussion om politiseringen af interesseorganisationer og ngo’er. Samtidig gentages den gamle traver om, at Folkekirkens Nødhjælp vælger side i konflikten mellem israelere og palæstinensere.

Folkekirkens Nødhjælp vælger gerne side: Vi vil til enhver tid stille os bag menneskerettighederne, den humanitære folkeret og mennesker i nød i Israel, Palæstina og alle andre steder, vi arbejder. Det er vi forpligtede til af vores værdier og vores humanitære mandat.

Når vi hjælper mennesker i nød, vækker det nogle gange følelser. Det er vi fuldt ud klar over. Det erfarede de præster, der var med til at danne Folkekirkens Nødhjælp i 1922 også. For de grundlagde organisationen for at hjælpe tyske flygtninge. Det var ikke populært. Men deres samvittighed bød dem at gøre det. Når Jyllands-Postens lederskribent sidestiller forsvar for den humanitære folkeret med valget af en folketingspolitiker som præsident for en grøn organisation, er avisen med til at politisere menneskerettighederne og folkeretten. Det er jeg ikke sikker på var hensigten med den kække reference til vores arbejde.

Folkekirkens Nødhjælp forsøger altid at skabe et rum, hvor vi kan tale fornuftigt om tingene – med alle parter.

For vi ved, at det kun er gennem samtale og nedbrydning af mure – og ikke ved at (gen)fremsætte myter – at vi kan skabe mening og forsoning. Derfor er vi hverken røde eller blå. Og vi gør os umage for ikke at være det.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Det hele skrider for lærerne – men det kan de kun takke sig selv for
Karsten Søberg, fhv. lærer, Glumsø
Lærerne er blevet banket på plads, deres arbejdsvilkår er forringet, deres anseelse styrtdykker, og de fleste andre erhvervsgrupper har overhalet dem i faglighed og løn. Men det er helt deres egen skyld.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Er Søren Pind til fare for folkestyret?

Morten Uhrskov Jensen
Det kan han blive, hvis han fortsætter sine nuværende takter, hvor han ikke afviser censur på nettet.

Blog: Syrien er tabt - til russerne og iranerne

Naser Khader
Trumps utidige udmelding kan have opildnet Assads bror, den brutale Maher, lederen af republikanergarden, til en gang for alle at sætte en stopper for oprørerne med det kemiske giftangreb.

Blog: Tak, Abdel.

Christina Egelund
Det er stærkt, rørende og vigtigt. Jeg blev forleden rørt over et tv-program. Et program, hvor tv-værten Abdel Aziz Mahmoud beskriver sin kamp for at springe ud som homoseksuel. Og hvorfor så nu egentlig det?
Annonce
Hjælp til hvis dit barn ikke kan få venner
Det er vigtigt, at børn forstår at danne relationer til andre. Og hvis det ikke kommer af sig selv, kan de have brug for et puf i den rigtige retning. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her