Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Folkekirkens Nødhjælp er hverken rød eller blå

Jyllands-Posten rejser på lederpladsen den 13. april en relevant diskussion om politiseringen af interesseorganisationer og ngo’er. Samtidig gentages den gamle traver om, at Folkekirkens Nødhjælp vælger side i konflikten mellem israelere og palæstinensere.

Folkekirkens Nødhjælp vælger gerne side: Vi vil til enhver tid stille os bag menneskerettighederne, den humanitære folkeret og mennesker i nød i Israel, Palæstina og alle andre steder, vi arbejder. Det er vi forpligtede til af vores værdier og vores humanitære mandat.

Når vi hjælper mennesker i nød, vækker det nogle gange følelser. Det er vi fuldt ud klar over. Det erfarede de præster, der var med til at danne Folkekirkens Nødhjælp i 1922 også. For de grundlagde organisationen for at hjælpe tyske flygtninge. Det var ikke populært. Men deres samvittighed bød dem at gøre det. Når Jyllands-Postens lederskribent sidestiller forsvar for den humanitære folkeret med valget af en folketingspolitiker som præsident for en grøn organisation, er avisen med til at politisere menneskerettighederne og folkeretten. Det er jeg ikke sikker på var hensigten med den kække reference til vores arbejde.

Folkekirkens Nødhjælp forsøger altid at skabe et rum, hvor vi kan tale fornuftigt om tingene – med alle parter.

For vi ved, at det kun er gennem samtale og nedbrydning af mure – og ikke ved at (gen)fremsætte myter – at vi kan skabe mening og forsoning. Derfor er vi hverken røde eller blå. Og vi gør os umage for ikke at være det.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Guide: Her er Londons "hemmelige oaser"

London er et af danskernes mest foretrukne rejsemål. Overalt i byen vrimler det med grønne oaser. Nogle er velkendte, andre er små ’hemmelige’ perler. Her får du en guide til de bedste.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Martin Ågerup pjatter videre

Morten Uhrskov Jensen
Det er gået op for mig, at man kan være mangeårig direktør for en liberal tænketank uden overhovedet at dokumentere sine påstande med kvantitative data.

Blog: Trump har ret – vi bør tage os sammen

Anders Vistisen
Danmark bør sigte efter at bruge to pct. af bnp på forsvaret.
Annonce
Bolig
Guide: Her er Londons "hemmelige oaser"
London er et af danskernes mest foretrukne rejsemål. Overalt i byen vrimler det med grønne oaser. Nogle er velkendte, andre er små ’hemmelige’ perler. Her får du en guide til de bedste. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her