Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Folkekirkens Nødhjælp er hverken rød eller blå

Jyllands-Posten rejser på lederpladsen den 13. april en relevant diskussion om politiseringen af interesseorganisationer og ngo’er. Samtidig gentages den gamle traver om, at Folkekirkens Nødhjælp vælger side i konflikten mellem israelere og palæstinensere.

Folkekirkens Nødhjælp vælger gerne side: Vi vil til enhver tid stille os bag menneskerettighederne, den humanitære folkeret og mennesker i nød i Israel, Palæstina og alle andre steder, vi arbejder. Det er vi forpligtede til af vores værdier og vores humanitære mandat.

Når vi hjælper mennesker i nød, vækker det nogle gange følelser. Det er vi fuldt ud klar over. Det erfarede de præster, der var med til at danne Folkekirkens Nødhjælp i 1922 også. For de grundlagde organisationen for at hjælpe tyske flygtninge. Det var ikke populært. Men deres samvittighed bød dem at gøre det. Når Jyllands-Postens lederskribent sidestiller forsvar for den humanitære folkeret med valget af en folketingspolitiker som præsident for en grøn organisation, er avisen med til at politisere menneskerettighederne og folkeretten. Det er jeg ikke sikker på var hensigten med den kække reference til vores arbejde.

Folkekirkens Nødhjælp forsøger altid at skabe et rum, hvor vi kan tale fornuftigt om tingene – med alle parter.

For vi ved, at det kun er gennem samtale og nedbrydning af mure – og ikke ved at (gen)fremsætte myter – at vi kan skabe mening og forsoning. Derfor er vi hverken røde eller blå. Og vi gør os umage for ikke at være det.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Niqab-forkæmper taler med to tunger
Kamal Ahmane
Forretningsmanden og politikeren Rachid Nekkaz støtter de mest åbenlyse symboler på kvindelig undertrykkelse: niqab, burka og burkini.
Debat: Hvor er de unge oprørere?
René Holm Hanssen
Unge kan med rette have en fornemmelse af, at de skal tilfredsstille forældre, venner, staten, politikere m. fl. – og at dét er livsprojektet, der går forud for deres egen måde at være i verden på, at finde fodfæste og en egen mening.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Debat: Strøm tænder håb for millioner

Thomas Gringer Jakobsen
Alene siden 2010 har 40 lande nået målet om at give hele befolkningen adgang til elektricitet. Faldende priser på solcelleteknologi har sat ekstra gang i udviklingen.
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her