Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Integrationen opstår, når kulturer mødes

Hvorfor bliver man ved med, som i regeringens ghettoreform, at gøre noget, som tydeligvis ikke har virket?

Mange partier har fastslået, at integrationen er gået galt. Men hvad er det, som gør, at vi ikke kan integrere flygtninge i Danmark? Er det et spørgsmål om ansvar?

Måden, vi integrer på i dag, har skabt en stor ulighed i samfundet: Regeringen stiller enorme krav til de nyankomne, og vi mener, at kravene har gjort, at vores samfund ikke fungerer længere. Det grundlæggende problem i integrationen er ansvaret. Ansvaret ligger i de forkertes hænder.

Regeringen har for nylig foranstaltet ghettoreformen. Her nævnes det: »Den enkelte indvandrer har selv det største ansvar. For at lære dansk. For at få job og blive en del af lokalsamfundet.«

Det forslag, som regeringen kommer med, afspejler, hvordan vi altid har tacklet integrationen. Ansvaret har altid ligget ved den enkelte flygtning, og nu vælger regeringen at sætte endnu mere fokus på det. Vi undrer os over, hvorfor man bliver ved med at gøre noget, som tydeligvis ikke har virket.

Alle partier er enige i, at integrationen har slået fejl, og at vi bliver nødt til at gøre noget anderledes. Regeringen kommer med ghettoreformen som en løsning, men vil den ændre noget, eller vil den fralægge os skyld og ansvar?

Konsekvensen af den mislykkede integration vises i, at de mange flygtninge bosætter sig i disse ghettoområder, hvor hverdagen ikke altid fungerer optimalt, og det kan være svært at leve op til de krav, regeringen stiller for beboerne.

Det går i spænd med det, Alternativets Josephine Fock skriver i en mailkorrespondance: »Vi løser ikke udfordringerne gennem tvang, trusler om straf eller ved at rive boligområder ned. Det kræver langsigtede løsninger, og at vi fokuserer på en lighedsskabende og inkluderende politik. Derudover bidrager regeringen dagligt til at stigmatisere beboerne i en nedladende og negativ retorik, hvor deres hjem kategoriseres som ”sorte huller på danmarkskortet”.«

Vi mener, at ghettoreformen ikke vil kunne løse de problemer, der er i de udsatte boligområder, men blot lægge låg på problemerne i en stund, før de blusser op andre steder i landet. Regeringen formår ikke at komme med en langsigtet plan, men derimod en plan som skaber ulighed og ulige rettigheder.

Samfundet og politikere stræber efter en vellykket integration, men den er ikke gennemtænkt. Man kommer med en løsning i form af lovforslag, men måske burde man se mere fremadrettet. Hvem er de mennesker, som skal bo i Danmark resten af deres liv, og hvad kan vi gøre for at få dem med i fællesskabet?

Vi mener, en løsning kunne være, at boligmarkedet blev mere retfærdigt. Det skal være muligt for alle, uanset etnicitet, religion og indkomst, at bosætte sig hvor man vil. Derfor skal etniske danskere også have lyst til at bosætte sig i de nuværende ghettoområder.

Det er netop i mødet, vi udvikler os og får nedbrudt fordomme, der splitter os. Integrationen opstår, når kulturer mødes, accepteres og respekteres af begge parter og i viljen til at give slip på det konservative billede af Danmark.

Vi lever i en verden, som konstant er i udvikling, og hvis vi som samfund skal kunne følge med, er vi nødt til at gøre en indsats. Det er derfor ikke kun flygtninge, der skal kæmpe for integrationen. Empati skal være et større fokuspunkt, og vores velstand kan sagtens gavne andre end os selv. Vi har alle et ansvar.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Kronik: Ser Jalving islam uden at se muslimer?
Martin Ågerup
Succesfuld integration kan kun finde sted gradvist gennem de millioner af interaktioner i hverdagen.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Medierne er for ærbødige over for EU-systemet

Ikke mindst tilhængere af EU bør betragte systemet – herunder Jean-Claude Juncker – både kritisk og årvågent.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Skaber Dansk Folkeparti parallelsamfund?

Birthe Rønn Hornbech
Dansk Folkeparti vil smide et udenlandsk barn ud af skolen. Hvordan bliver det så integreret?

Blog: Hvis du har ondt i sindet, så skrig det ud over byens tage, min ven

Majbritt Maria Nielsen
Præcis som når man går til læge, hvis bulen i panden ikke forsvinder, går man altså til psykolog, hvis man er begyndt at overleve i stedet for at leve.

Blog: ”Lykkelænder” eller bloktilskud

Nauja Lynge
Hverken de grønlandske eller danske politikere favner det mindretal, som jeg er en del af.

Debat: Han var alt det, Boris Johnson ikke er

Michael Kuttner
Lord Peter Carrington døde samme dag, som Boris Johnson trådte tilbage som udenrigsminister. De var, for at sige det mildt, forskellige.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her