Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Integrationen opstår, når kulturer mødes

Hvorfor bliver man ved med, som i regeringens ghettoreform, at gøre noget, som tydeligvis ikke har virket?

Mange partier har fastslået, at integrationen er gået galt. Men hvad er det, som gør, at vi ikke kan integrere flygtninge i Danmark? Er det et spørgsmål om ansvar?

Måden, vi integrer på i dag, har skabt en stor ulighed i samfundet: Regeringen stiller enorme krav til de nyankomne, og vi mener, at kravene har gjort, at vores samfund ikke fungerer længere. Det grundlæggende problem i integrationen er ansvaret. Ansvaret ligger i de forkertes hænder.

Regeringen har for nylig foranstaltet ghettoreformen. Her nævnes det: »Den enkelte indvandrer har selv det største ansvar. For at lære dansk. For at få job og blive en del af lokalsamfundet.«

Det forslag, som regeringen kommer med, afspejler, hvordan vi altid har tacklet integrationen. Ansvaret har altid ligget ved den enkelte flygtning, og nu vælger regeringen at sætte endnu mere fokus på det. Vi undrer os over, hvorfor man bliver ved med at gøre noget, som tydeligvis ikke har virket.

Alle partier er enige i, at integrationen har slået fejl, og at vi bliver nødt til at gøre noget anderledes. Regeringen kommer med ghettoreformen som en løsning, men vil den ændre noget, eller vil den fralægge os skyld og ansvar?

Konsekvensen af den mislykkede integration vises i, at de mange flygtninge bosætter sig i disse ghettoområder, hvor hverdagen ikke altid fungerer optimalt, og det kan være svært at leve op til de krav, regeringen stiller for beboerne.

Det går i spænd med det, Alternativets Josephine Fock skriver i en mailkorrespondance: »Vi løser ikke udfordringerne gennem tvang, trusler om straf eller ved at rive boligområder ned. Det kræver langsigtede løsninger, og at vi fokuserer på en lighedsskabende og inkluderende politik. Derudover bidrager regeringen dagligt til at stigmatisere beboerne i en nedladende og negativ retorik, hvor deres hjem kategoriseres som ”sorte huller på danmarkskortet”.«

Vi mener, at ghettoreformen ikke vil kunne løse de problemer, der er i de udsatte boligområder, men blot lægge låg på problemerne i en stund, før de blusser op andre steder i landet. Regeringen formår ikke at komme med en langsigtet plan, men derimod en plan som skaber ulighed og ulige rettigheder.

Samfundet og politikere stræber efter en vellykket integration, men den er ikke gennemtænkt. Man kommer med en løsning i form af lovforslag, men måske burde man se mere fremadrettet. Hvem er de mennesker, som skal bo i Danmark resten af deres liv, og hvad kan vi gøre for at få dem med i fællesskabet?

Vi mener, en løsning kunne være, at boligmarkedet blev mere retfærdigt. Det skal være muligt for alle, uanset etnicitet, religion og indkomst, at bosætte sig hvor man vil. Derfor skal etniske danskere også have lyst til at bosætte sig i de nuværende ghettoområder.

Det er netop i mødet, vi udvikler os og får nedbrudt fordomme, der splitter os. Integrationen opstår, når kulturer mødes, accepteres og respekteres af begge parter og i viljen til at give slip på det konservative billede af Danmark.

Vi lever i en verden, som konstant er i udvikling, og hvis vi som samfund skal kunne følge med, er vi nødt til at gøre en indsats. Det er derfor ikke kun flygtninge, der skal kæmpe for integrationen. Empati skal være et større fokuspunkt, og vores velstand kan sagtens gavne andre end os selv. Vi har alle et ansvar.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Flygtning, muslim og økonom: Nej, jeg er ikke en mønsterbryder!
Samira Nawa Amini, cand. polit., folketingskandidat (R)
Vi er en gruppe helt almindelige borgere i Danmark, hvor forventningerne til vores evner, vores tankesæt og vores handlinger er sat enormt lavt.
Kronik: Diagnosen er rigtig, men medicinen helt forkert og med alvorlige bivirkninger
Camilla-Dorthea Bundgaard, cand.ling.merc., stud.theol. og ekstern lektor | Casper Hunnerup Dahl, specialkonsulent, ekstern lektor og ph.d.
Man kommer ikke til at løse integrationsproblemerne, før man for alvor forstår, at velfærdsstaten ikke er en del af løsningen. Den er en del af problemet.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Muhammed Ali og underkastelsens kultur

Mikael Jalving
Friheden er det eneste sprog, vi taler, og det får mange til at tale udenom det egentlige, når det gælder islam.

Blog: Nej, en høne er ikke min søster af en anden art

Anna Thygesen
Jeg har lagt mig ud med Go Vegan-folket, og det skal man ikke gøre. Jeg er seriøst nervøs for, hvad det skal ende med, hvis de på nogen måde får gang i en større bevægelse.

Blog: Danmark er for lille til vilde ulve

Christian Rabjerg Madsen
Ulven har skabt utryghed i Vestjylland, hvor eksperter fra Aarhus Universitet anbefaler, at børn ikke opholder sig alene i skove med ulve. Den utryghed skal vi tage alvorligt, og det er årsagen til, at ulven skal indfanges i Danmark.

Debat: Fornyet behov for EU’s frihandelsdagsorden

Jan E. Jørgensen, EU-ordfører (V)
Præsident Trump er ikke ligefrem begejstret for de liberale værdier om frihandel, som USA ellers har været bannerfører for siden Anden Verdenskrig.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her