Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Psykiatrien er en politisk fallit

Nu siger selv psykiaterne fra over for praksis med, at de må udskrive ikke færdigbehandlede patienter fra de psykiatriske hospitaler og ikke kan indlægge behandlingskrævende patienter.

Nu siger selv psykiaterne fra over for praksis med, at de må udskrive ikke færdigbehandlede patienter fra de psykiatriske hospitaler og ikke kan indlægge behandlingskrævende patienter.

Økonomien har længe ikke fulgt med det stigende antal patienter, og sengepladser nedlægges, samtidig med at bl.a. politiet siger, at det møder flere og flere alvorligt psykisk syge, og at antallet af tvangsindlæggelser med politiets hjælp siden 2017 steg med 74 pct.

Det kan jo ikke passe, at psykisk syge snart kun kan komme ind på et psykiatrisk hospital, hvis de tvangsindlægges.

Jeg har efterhånden hørt mange historier om, at folk i desperation vælger at begå en forbrydelse for at blive tvangsindlagt, så de kan få behandling.

Det her burde være nærmest strafbart for de ansvarlige politikere.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Vi ved, hvordan tvang nedbringes i psykiatrien
Dorte Steenberg, Inge Kristensen, Lene Berring
Stik mod hensigten og målet med regeringens indsats i psykiatrien er brugen af tvang blevet øget i 2017. Men der findes flere eksempler på, at tvang i psykiatrien kan undgås. Det kræver blot, at regeringens og regionernes politikere sætter initiativerne i gang.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Martin Ågerup pjatter videre

Morten Uhrskov Jensen
Det er gået op for mig, at man kan være mangeårig direktør for en liberal tænketank uden overhovedet at dokumentere sine påstande med kvantitative data.

Blog: Trump har ret – vi bør tage os sammen

Anders Vistisen
Danmark bør sigte efter at bruge to pct. af bnp på forsvaret.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her