Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Jeg strejker også for din skyld

Siden lockouten i 2013 har jeg lige så stille mistet gejsten, fordi mine muligheder for at bruge min faglige viden gennem 12 år som folkeskolelærer er blevet fravristet mig. Som mange andre lærere før mig overvejer jeg nu kraftigt, om det er folkeskolen, jeg skal satse på som arbejdsplads fremover.

Men det her handler faktisk ikke om mig som folkeskolelærer. Det handler allermest om mine børn. Jeg vil nemlig gerne have, at de skal have de bedste, mest veluddannede og mest engagerede lærere i verden. Få den bedste behandling på sygehusene og have de dygtigste politibetjente, hvis de får brug for det. Det kræver, at de dygtigste og mest engagerede mennesker har lyst til at arbejde i det offentlige. Hvis disse mennesker skal blive i det offentlige, har de brug for ordentlige arbejdsvilkår. Får vi en lockout som i 2013 med et regeringsindgreb til følge, frygter jeg, at flere af vores dygtigste ansatte vil forsvinde fra den offentlige sektor. Allerede nu er der mangel på lærere, læger, politibetjente og fængselsbetjente rundt omkring i landet. Og vi bliver alle sammen taberne i et ellers velstående land. For mine børns skyld skal jeg nok finde pasning til dem i den uge eller måned, en konflikt vil vare. Og miste min løn. For den her konflikt er meget større end en måned uden løn, manglende pasningstilbud, aflyste operationer eller udskudte sager i retssalene.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Balkantilstande
Casper Lykkegaard Købke
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: DR kan »næsten være lige meget«

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.s besparelser.

Debat: Strøm tænder håb for millioner

Thomas Gringer Jakobsen
Alene siden 2010 har 40 lande nået målet om at give hele befolkningen adgang til elektricitet. Faldende priser på solcelleteknologi har sat ekstra gang i udviklingen.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her