Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Journalistisk omhu er ingen skade til

Stor var min forundring, da jeg 11/3 kunne læse, at Per Nyholm i anledning af 80-årsdagen for Østrigs ”Anschluss” belærte læserne om, at Schwedenplatz i Wien har fået sit navn, fordi svenskerne i modsætning til danskerne protesterede voldsomt og vedvarende mod Østrigs indlemmelse i Det Tyske Rige i 1938.

Dette er imidlertid ikke sandt, for allerede den 6. november 1919 omdøbte byrådets kulturudvalg den tidligere Kaiser-Ferdinands-Platz til Schwedenplatz som et synligt bevis på byen Wiens tak for Sveriges indsats over for de sultende wienerbørn efter Første Verdenskrig. At Per Nyholm derudover angiveligt mener, at Sverige var det eneste land, som protesterede mod Nazitysklands indlemmelse af Østrig, er heller ikke korrekt, da de eneste lande, som protesterede, var Sovjetunionen og Mexico. I en kronik i JP 5/2 2000 skriver Per Nyholm således endog selv, at »bortset fra Mexico løftede ingen en finger for Østrig, da Hitlers tropper rykkede ind i 1938.«

At Ulla Terkelsen i sin artikel i JP 11/3 mener, at hun i sin barndom utallige gange har hørt Elsa Sigfuss synge ”Kun en dag, et øjeblik ad gangen” i radioens ønskekoncert ”Giro 413”, er mere end tvivlsomt, da det var koncertsangerinde Elsa Jena, der cementerede sin i forvejen store popularitet med bl.a. ovennævnte salme. Elsa Sigfuss var derimod kendt som bl.a. kabaretsangerinde.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Balkantilstande
Casper Lykkegaard Købke
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: DR kan »næsten være lige meget«

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.s besparelser.

Debat: Strøm tænder håb for millioner

Thomas Gringer Jakobsen
Alene siden 2010 har 40 lande nået målet om at give hele befolkningen adgang til elektricitet. Faldende priser på solcelleteknologi har sat ekstra gang i udviklingen.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her