Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Sænk afgiften på biler

Bilafgifterne i Danmark har længe været blandt verdens højeste, og det er de stadig. Som ny bilejer kan du se frem til at betale mellem 85 og 150 pct. bilens værdi i registreringsafgift, hvilket er den højeste beskatning i hele EU. Til sammenligning ligger Irland på andenpladsen med blot 36 pct. i afgift. Et af argumenterne, man møder, når man foreslår at sænke afgifterne, er, at det bare vil være at smide brænde på bålet i forhold til klimaforandringerne. Men hvorfor dog det? Der vil komme flere biler på vejene, men også langt flere nye biler. Her må man spørge sig selv, hvad der i grunden mest skadeligt: at størstedelen af befolkningen kun har råd til forældede biler, der omtrent tilbagelægger 10-15 km på literen, eller at langt flere får råd til nye, energieffektive biler, der kan tilbagelægge op mod 30 km på literen?

Det Miljøøkonomiske Råds formandskab foreslog for nylig, at man sænkede afgifterne markant på personbiler, så de rent faktisk står mål med den belastning, som bilerne reelt pålægger samfundet både klimamæssigt, og når det kommer til mængden af ulykker.

Så kære bilmodstanderne: Lyt til, hvad der er bedst for danskerne.Valget er logisk.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Hvem skal passe på dig om 50 år, Sophie Løhde?
Carina Hansen, sygeplejerske på Hjerteafdeling Y20, Frederiksberg Hospital, Frederiksberg C
Som hospitalsansatte sygeplejersker på et sengeafsnit kæmper mine kolleger og jeg dagligt en indædt kamp for at levere en pleje og behandling, som skaber mening og tryghed for den enkelte patient.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Hippier i pænt tøj taler ud

Mikael Jalving
Vær altid på vagt over for de velklædte skurke i politik, medier og uddannelse. Som oftest siger de ét, mener noget andet og gør noget helt tredje.

Blog: Skal lejerne betale for regeringens ghetto-politik?

Christian Rabjerg Madsen
Hvis Løkke får held til at tømme Landsbyggefonden, går renoveringen af landets almene boliger i stå. Det kan man ikke byde lejerne, som på trods af deres opsparede midler vil kunne se deres boliger forfalde uden nødvendige renoveringer.

Blog: Fyr direktøren og bestyrelsen for DR

Lars Boje Mathiesen
Hvis en direktør ikke kan effektivisere med 4% om året uden at ødelægge kernen i virksomheden, så burde denne fyres på stedet.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her