Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Sænk afgiften på biler

Bilafgifterne i Danmark har længe været blandt verdens højeste, og det er de stadig. Som ny bilejer kan du se frem til at betale mellem 85 og 150 pct. bilens værdi i registreringsafgift, hvilket er den højeste beskatning i hele EU. Til sammenligning ligger Irland på andenpladsen med blot 36 pct. i afgift. Et af argumenterne, man møder, når man foreslår at sænke afgifterne, er, at det bare vil være at smide brænde på bålet i forhold til klimaforandringerne. Men hvorfor dog det? Der vil komme flere biler på vejene, men også langt flere nye biler. Her må man spørge sig selv, hvad der i grunden mest skadeligt: at størstedelen af befolkningen kun har råd til forældede biler, der omtrent tilbagelægger 10-15 km på literen, eller at langt flere får råd til nye, energieffektive biler, der kan tilbagelægge op mod 30 km på literen?

Det Miljøøkonomiske Råds formandskab foreslog for nylig, at man sænkede afgifterne markant på personbiler, så de rent faktisk står mål med den belastning, som bilerne reelt pålægger samfundet både klimamæssigt, og når det kommer til mængden af ulykker.

Så kære bilmodstanderne: Lyt til, hvad der er bedst for danskerne.Valget er logisk.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Joker styrer migrationspolitikken
Daniel Fabricius
Den tyske indenrigsminister Horst Seehofers krav til kansler Merkel er almindelig snusfornuft i migrationspolitikken: ikke utopiske ønsker om et multikulturelt Europa.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Erdogan kan få en overraskelse fra kurderne i morgen

Harun Demirtas
Erdogan har god grund til at frygte kurdernes stemmer. De risikerer at gøre hans politiske liv meget, meget besværligt.

Blog: Vil Jarlov omfavne cannabisproducenterne?

Majbritt Maria Nielsen
Den nye erhvervsminister har kaldt godkendelse af medicinsk cannabis for populisme, men nu er produktionen i gang, så man kan passende spørge ministeren, om han glæder sig til samarbejdet.

Blog: Drømmemåling til Sverigedemokraterne på 28,5 pct.

Morten Uhrskov Jensen
Det svenske rigsdagsvalg den 9. september kan vende svensk politik op og ned for altid.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her