Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Bliver køb af sex mindre problematisk, blot fordi det pakkes pænt ind?

Sugardating må ikke ende i en ond spiral, som de færreste ænser, når de er i den, fordi de forgyldes.

»Hvad så, boller du for penge?«

JP fortæller 11/2, at det helt store samtaleemne i beskederne på Sugardaters.dk er prisen for sex. Der hersker en kultur, hvor det vigtigste spørgsmål for såkaldte sugardaddys er, hvor meget en sugarbabe koster.

Og er det så overhovedet dating?

Begrebet sugardating kan være med til at fjerne fokus fra et miljø med til tider massive menneskelige konsekvenser. RedenUng, der rådgiver udsatte unge, nævner selv depression, angst og lavt selvværd som de hyppigste følger af prostitution. Det giver stof til eftertanke og sætter spørgsmålstegn ved, om de kortvarige glæder og gaver nu også i sidste ende er gratis. En Gucci- eller Louis Vuitton-taske bruges helt oplagt af køberne til at dække over den sociale slagside, kvinderne kan komme til at opleve ved at skulle sælge sig selv.

Kronik: Sugardating kan have alvorlige konsekvenser

De kvinder, som ikke længere vil være med til at sælge deres krop, fortæller både til avisen og i tidligere interviews, at prostitution kan koste dyrt senere i livet. Derfor bør vedkommende med pengepungen tænke over, hvem der egentlig betaler den højeste pris. Et lille indhug i kontoen og hurtigt klik på internettet stiller sexlysten, men det risikerer at volde langvarige mén hos et andet menneske. Husker vi på alt det, når vi taler om sugardating?

Mandens moral holdes i høj grad intakt af den nye og tilsyneladende glamourøse verden. Det minder nærmest om en ren kærlighedsfortælling med middage på Michelin-restauranter og rejser til Paris. Det smager og lyder godt, men med de historier psykoterapeut Gitte Sander fortæller til Jyllands-Posten, tyder det i flere tilfælde på falske forhåbninger. En ulige magtrelation, hvor den svage part må se sig selv sat i grænseoverskridende situationer. Kan det virkelig passe, at sugardating er så rosenrødt og positivt for kvinderne, som Sugardater.dk påstår?

Sugardating må ikke ende i en ond spiral, som de færreste ænser, når de er i den, fordi de forgyldes.

Noget kunne tyde på, at Sugardater.dk og lignende tiltag i stedet burde kaldes digitale bordeller. Bordeller med bagmænd, der tjener millioner under det ekstravagante og luksuriøse røgslør. Skal vi lade det flyde ud på internettet som annoncer og lokkemad, hvor helt unge piger mødes af en overfladisk fortælling om guld og grønne skove?

Jeg frygter, at trenden kommer til at skygge for det sociale problem ved prostitution. Vi skal som samfund stille hjælp til rådighed, inden de sårbare, svigtede eller blot seksuelt nysgerrige unge kvinder bliver fanget af en hård og brutal sexindustri.

Vi skal lytte til de kvinder, der er sluppet fri af afhængigheden – økonomisk og seksuelt – og til organisationer og professionelle, som møder de ramte skæbner og samler dem op, der ikke længere kan klare at stille deres kroppe til rådighed.

Sugardating må ikke ende i en ond spiral, som de færreste ænser, når de er i den, fordi de forgyldes. Manden er med beslutningen og kontanterne den, der bestemmer. Skal vi da ikke hjælpe kvinderne med at træde ud af en afhængighed af kontant betaling og seksuel rus, inden det er for sent? Når Sugardater.dk fortæller om en kraftig stigning i antallet af brugere de seneste par år, så ringer alarmklokkerne hos mig. Men mon alarmklokkerne ringer hos de mænd, der skriver nuller på checken eller driver de digitale bordeller.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Kronik: Sugardating kan have alvorlige konsekvenser

Kira West, forstander for Reden København og RedenUng

Meget tyder på, at flere drenge end piger eksperimenterer med at sælge seksuelle ydelser.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Det er en no-brainer, at skatten skal ned

Christina Egelund
Folketingsåret 2018/2019 er så småt blevet skudt i gang. Finanslovsforslaget for 2019 præsenteres inden længe, og vi går et efterår i møde, hvor valgtrommernes dybe buldren gradvist intensiveres. Statsministerkandidater er begyndt at melde sig på banen, regeringskonstellationer diskuteres og flere partier har allerede meldt ud, hvad de vil (og ikke vil) gå til valg på. I den forgangne uge har det særligt været spørgsmålet, om man vil gå til valg på skattelettelser eller ej, der har været genstand for en del opmærksomhed.

Det er ikke en tegneserie: Vi ses i retten. Mange hilsener Moder Jord

Thomas Gringer Jakobsen
En ny bølge af naturbeskyttelse skyller hen over verden. Bjerge og floder får rettigheder og kan slæbe dig i retten, hvis du gør skade.
Annonce
Verdens madspild stiger alarmerende: 66 ton mad smides ud hvert sekund
Madspild koster verden penge og udleder ødelæggende gasser, mens verdensbefolkning stiger og flere mennesker sulter. Alligevel viser en ny rapport, at problemet kun er stigende. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her