Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

45 mio. kr. til natur- og kystprojekter

Der er opnået bred enighed mellem Venstre og en stribe andre partier om 45 mio. kr., der giver mulighed for at gennemføre otte natur- og kystprojekter på landsplan.

I Syd- og Sønderjylland afsættes der 9 mio. kr. til en pulje, der har fokus på aktuelle digeprojekter. Det er formålet at beskytte bygninger, infrastruktur og andre værdier mod oversvømmelser fra havet, og puljen kan søges af kommuner eller etablerede digelag til forstærkning af eller nybygning af diger.

Derudover afsættes der 10 mio. kr. til sikring af de danske kyster i Løkken, Lønstrup og Nørlev i Nordjylland, 2 mio. kr. til igangsætning af et nyt flerårigt forsøg med drænrør som kystbeskyttelsesmetode og 3,2 mio. kr. til beskyttelse af en af vores mange smukke øer, Anholt.

Desuden afsættes 16,4 mio. kr. til genetablering af Bornholms største moseområde, Ekkodalen, og 2,8 mio. kr. til at fjerne skibsvrag langs de danske kyster. Endelig gives der 1,6 mio. kr. til styrket rådgivning om fluorerede drivhusgasser.

En bedre sikring af de danske kyster sørger forhåbentlig for, at mange grundejere ved kysten kan ånde lettede op efter en vedvarende frygt for, at deres ejendomme ville blive ofre for fortsat kraftigere storme og oversvømmelser. Jeg ved godt, at udmøntningen af denne aftale ikke løser problemerne fra den ene dag til den anden, men jeg er sikker på, at den falder på et tørt sted og vil give kommunerne mulighed for at gøre mere.

De nye naturprojekter vil sandsynligvis også bevirke, at vi kan få ekstra gang i dyre- og plantelivet i Danmark.

Ved genetableringen af Ekkodalen regner vi med, at Bornholms Regionskommune vil kunne understøtte en række vigtige og sårbare plantearter og formentlig kunne tiltrække flere fugle til dalen.

Denne aftale lægger sig i den efterhånden lange række af gode nyheder, som Venstre og regeringen i den seneste tid har præsenteret. Der har været indflytningen af statslige arbejdspladser, forsvarsforliget, der styrker det danske forsvar, skatteaftalen, der giver skattelettelser til alle i fuldtidsjob og et langt større incitament til at indbetale til pension, og de nye og mere strikse regler for familiesammenføring.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Amerikansk kommentator: Den israelsk-palæstinensiske fredsproces er død

David Ignatius

kommentator, The Washington Post

At tale om palæstinensiske rettigheder nu om dage vækker foragt eller udløser blot en gaben. Palæstinenserne er gårsdagens problem. Selv araberne er trætte af deres stejle krav.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Restaurantanmeldelse: Karruseltur på Aarhus' nye restaurant og vinbar
Der er masser af god vilje og entusiasme, men for nærværende væsentlig mindre kompetence at finde på Aarhus’ nye franskorienterede spisested. 
Se flere
Midtjysk skuffelse i middagsdrama
For en uge siden viste FC Midtjylland tårnhøj klasse mod FC København, men søndag eftermiddag måtte midtjyderne nøjes med 0-0 i en dramatisk kamp mod Sønderjyske. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her