Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

45 mio. kr. til natur- og kystprojekter

Der er opnået bred enighed mellem Venstre og en stribe andre partier om 45 mio. kr., der giver mulighed for at gennemføre otte natur- og kystprojekter på landsplan.

I Syd- og Sønderjylland afsættes der 9 mio. kr. til en pulje, der har fokus på aktuelle digeprojekter. Det er formålet at beskytte bygninger, infrastruktur og andre værdier mod oversvømmelser fra havet, og puljen kan søges af kommuner eller etablerede digelag til forstærkning af eller nybygning af diger.

Derudover afsættes der 10 mio. kr. til sikring af de danske kyster i Løkken, Lønstrup og Nørlev i Nordjylland, 2 mio. kr. til igangsætning af et nyt flerårigt forsøg med drænrør som kystbeskyttelsesmetode og 3,2 mio. kr. til beskyttelse af en af vores mange smukke øer, Anholt.

Desuden afsættes 16,4 mio. kr. til genetablering af Bornholms største moseområde, Ekkodalen, og 2,8 mio. kr. til at fjerne skibsvrag langs de danske kyster. Endelig gives der 1,6 mio. kr. til styrket rådgivning om fluorerede drivhusgasser.

En bedre sikring af de danske kyster sørger forhåbentlig for, at mange grundejere ved kysten kan ånde lettede op efter en vedvarende frygt for, at deres ejendomme ville blive ofre for fortsat kraftigere storme og oversvømmelser. Jeg ved godt, at udmøntningen af denne aftale ikke løser problemerne fra den ene dag til den anden, men jeg er sikker på, at den falder på et tørt sted og vil give kommunerne mulighed for at gøre mere.

De nye naturprojekter vil sandsynligvis også bevirke, at vi kan få ekstra gang i dyre- og plantelivet i Danmark.

Ved genetableringen af Ekkodalen regner vi med, at Bornholms Regionskommune vil kunne understøtte en række vigtige og sårbare plantearter og formentlig kunne tiltrække flere fugle til dalen.

Denne aftale lægger sig i den efterhånden lange række af gode nyheder, som Venstre og regeringen i den seneste tid har præsenteret. Der har været indflytningen af statslige arbejdspladser, forsvarsforliget, der styrker det danske forsvar, skatteaftalen, der giver skattelettelser til alle i fuldtidsjob og et langt større incitament til at indbetale til pension, og de nye og mere strikse regler for familiesammenføring.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Joker styrer migrationspolitikken
Daniel Fabricius
Den tyske indenrigsminister Horst Seehofers krav til kansler Merkel er almindelig snusfornuft i migrationspolitikken: ikke utopiske ønsker om et multikulturelt Europa.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Erdogan kan få en overraskelse fra kurderne i morgen

Harun Demirtas
Erdogan har god grund til at frygte kurdernes stemmer. De risikerer at gøre hans politiske liv meget, meget besværligt.

Blog: Vil Jarlov omfavne cannabisproducenterne?

Majbritt Maria Nielsen
Den nye erhvervsminister har kaldt godkendelse af medicinsk cannabis for populisme, men nu er produktionen i gang, så man kan passende spørge ministeren, om han glæder sig til samarbejdet.

Blog: Drømmemåling til Sverigedemokraterne på 28,5 pct.

Morten Uhrskov Jensen
Det svenske rigsdagsvalg den 9. september kan vende svensk politik op og ned for altid.
Annonce
Vi køber netvarer i blinde: 9 af 10 åbner ikke handelsvilkårene
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har i et adfærdsforsøg med 100 mennesker testet seks ikoner, der skal gøre vilkårene lettere at overskue ved nethandel. Håbet er nu at få dem overført til hele EU. 
Se flere
Vi køber netvarer i blinde: 9 af 10 åbner ikke handelsvilkårene
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har i et adfærdsforsøg med 100 mennesker testet seks ikoner, der skal gøre vilkårene lettere at overskue ved nethandel. Håbet er nu at få dem overført til hele EU. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her