Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Nu er det cool at være flittig

Debatten om unges trivsel tegner et billede af en presset ungdom. Opråbene kommer fra fagfolk, medier og ikke mindst indlæg fra de unge selv.

Der peges på, at skolereformer og sociale medier skaber en preskultur, som fører til patologier.

Samtidig ser vi, at unge drikker mindre og er blevet mere ”fornuftige”.

Tiden, hvor drukweekender startede om torsdagen og fraværet i gymnasiet balancerede præcis på 10 pct., er slut. Nu er det cool at være flittig.

Alligevel fornemmer man en opgivende attitude blandt unge i dag.

Det lader til, at der ikke kan ændres på de strukturelle forhold, der gør sig gældende på studiet og på de unges job.

Det er selvfølgelig flertallet i Folketinget, der laver lovene, men unge kan præge retningen i samfundet. Ikke mindst kan de præge relationen til hinanden.

De kan vælge en livsbane, hvor der er plads til afslapning, fest og farver. I 90’erne og 00’erne var der plads til Beverly Hills 90210, drukture til Ibiza og torsdagsbar. Det gør selvfølgelig ikke livet fuldendt, men de små pusterum er vigtige for trivsel i hverdagen.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Inger Støjberg er den bedste minister
Jørgen Pedersen, fhv. sparekassedirektør, Thisted
24/5 fandt jeg en analyse i JP med overskriften ”Venstre har et Støjberg-kompleks”.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Er anholdelsen af Tommy Robinson politisk?

Jaleh Tavakoli
I fredags, d. 25. maj, blev Tommy Robinson anholdt ude foran en domstol og dømt til 13 måneders fængsel for at have vist 'foragt for retten'. Siden har jeg haft en uro i kroppen. Jeg er rasende, forvirret og bekymret.

Blog: Omskæring: religionsfrihed eller religionstvang?

Christina Egelund
Omskæring er et irreversibelt indgreb -og derfor bør den enkelte have lov til at træffe beslutning herom selv.

Det lyder som utopi, men: Vi kan nå en verden uden sult

Thomas Ravn-Pedersen & Sophie Rytter
Flere munde at mætte, klimaforandringer og madspild kræver dog innovative løsninger.

Kommentar: Vi bør reformere reformerne

Lars Olsen
De danske reformer er indrettet efter akademikere, men passer til mureren og sosu-assistenten som en boksehandske til et blåt øje.
Annonce
Viden
Forskere: Nyopdaget asteroide er "flyttet" hertil fra fremmed solsystem
Ved hjælp af en computersimulering viser to forskere, at en ny 'immigrant' i vores Solsystem, asteroiden 2015 BZ509, kom fra et andet stjernesystem tidligt i Solsystemets historie. Men en dansk astrofysiker er skeptisk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her