Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Nu er det cool at være flittig

Debatten om unges trivsel tegner et billede af en presset ungdom. Opråbene kommer fra fagfolk, medier og ikke mindst indlæg fra de unge selv.

Der peges på, at skolereformer og sociale medier skaber en preskultur, som fører til patologier.

Samtidig ser vi, at unge drikker mindre og er blevet mere ”fornuftige”.

Tiden, hvor drukweekender startede om torsdagen og fraværet i gymnasiet balancerede præcis på 10 pct., er slut. Nu er det cool at være flittig.

Alligevel fornemmer man en opgivende attitude blandt unge i dag.

Det lader til, at der ikke kan ændres på de strukturelle forhold, der gør sig gældende på studiet og på de unges job.

Det er selvfølgelig flertallet i Folketinget, der laver lovene, men unge kan præge retningen i samfundet. Ikke mindst kan de præge relationen til hinanden.

De kan vælge en livsbane, hvor der er plads til afslapning, fest og farver. I 90’erne og 00’erne var der plads til Beverly Hills 90210, drukture til Ibiza og torsdagsbar. Det gør selvfølgelig ikke livet fuldendt, men de små pusterum er vigtige for trivsel i hverdagen.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Blokeret i syv dage fordi Facebook vurderer kritik af Iran som racisme

Jaleh Tavakoli
Jeg er blokeret for at have skrevet: ”Det her er Iran der spreder budskabet om islamisk terrorisme, i vestlige lande.” I den vedhæftede video legitimerede en iransk imam drab på homoseksuelle.

Blog: Giv bonus til velfærdens fronttropper

Signe Munk
Folkene på gulvet er værdifulde. Sådan lyder det tit fra politikerne, men det afspejles ikke på lønsedlen. Intet under at unge vælger universitetet.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her