Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Ekstra øjne og ører kan stoppe lærervold

Det er trist, når et stigende antal skolelærere bliver udsat for vold eller truet i deres arbejdsliv. Til gengæld er det godt, at undervisningsminister Merete Riisager (LA) i en ny vejledning peger på tolærerordninger til at forebygge lærervold. Tolærerordningen er nemlig et af flere oplagte redskaber til at skabe bedre inklusion på skolerne og samtidig forebygge vold.

Vi med handicap vil også være dygtige og gå i skole som alle andre. Men det kræver viden om handicap og de rigtige rammer. Børn med særlige behov og handicap kan reagere voldsomt i pressede situationer. Til skade for alle parter. Derfor er der brug for mere viden om handicap på skolerne. Det kan man bl.a. få ved et sæt ekstra øjne og ører i klasselokalet.

Vi kan for eksempel se til specialskolerne, der benytter sig af sidemandsoplæring eller såkaldt co-teaching. Her er en lærer eller pædagog med specialpædagogiske kompetencer med til at planlægge og gennemføre undervisningen sammen med klassens lærere.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Blokeret i syv dage fordi Facebook vurderer kritik af Iran som racisme

Jaleh Tavakoli
Jeg er blokeret for at have skrevet: ”Det her er Iran der spreder budskabet om islamisk terrorisme, i vestlige lande.” I den vedhæftede video legitimerede en iransk imam drab på homoseksuelle.

Blog: Giv bonus til velfærdens fronttropper

Signe Munk
Folkene på gulvet er værdifulde. Sådan lyder det tit fra politikerne, men det afspejles ikke på lønsedlen. Intet under at unge vælger universitetet.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her