Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Despoten Kim tager sporten som gidsel

Når Nordkoreas despot Kim først fremkommer med fredsfølere i forbindelse med vinter-OL, er det for at stjæle billedet fra det taknemmelige offer, værtslandet Sydkorea, som villigt modtager enhver henvendelse fra despoten med kyshånd og naive håb om fred. Det er yderst pinligt, at vi i den øvrige verden skal bibringes en opfattelse af, at konkurrencesport tilsidesætter krigstrusler, når sandheden er, at despoten ikke selv tør forlade Nordkorea og igen sidder og morer sig over at styre hele verden med sine bomber.

At USA er rasende, over igen at skulle betale for den “frie” verdens dumheder, er fuldt forståeligt. I 1939 spillede Chaplin diktatoren som den vanvittige despot i Tyskland til stor forbitrelse for der Führer. USA holdt sig væk fra krigsdeltagelse før Pearl Harbor, men måtte se sig tvunget til at ændre strategi og vælge side som den frie verdens beskytter – og tak for det.

Man må håbe, at Trump ikke vælger igen at isolere sig (USA), men aktivt modvirker despoter som dem i Nordkorea, Erdogan i Tyrkiet, det ortodokse styre i Iran osv.

God bless America, vort bedste håb. Og en handlekraftig præsident, som Trump er.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Blokeret i syv dage fordi Facebook vurderer kritik af Iran som racisme

Jaleh Tavakoli
Jeg er blokeret for at have skrevet: ”Det her er Iran der spreder budskabet om islamisk terrorisme, i vestlige lande.” I den vedhæftede video legitimerede en iransk imam drab på homoseksuelle.

Blog: Giv bonus til velfærdens fronttropper

Signe Munk
Folkene på gulvet er værdifulde. Sådan lyder det tit fra politikerne, men det afspejles ikke på lønsedlen. Intet under at unge vælger universitetet.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her