Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Kære regering, stil nu krav om uddannelse i akupunktur

Regeringen vil med et lovforslag indføre forbud mod at behandle med akupunktur på brystkassen, medmindre der er en læge til stede.

Regeringen vil med et lovforslag indføre forbud mod at behandle med akupunktur på brystkassen, medmindre der er en læge til stede. Det sker på grund af fire alvorlige sager om patienter, der har fået punkteret lungerne efter akupunktur – beskrevet i Jyllands-Posten sidste år. Formodningen er, at hvis der er en læge til stede, så kan der ikke ske fejl, uanset om lægen er uddannet i akupunktur eller ej.

Som både læger og fysioterapeuter kan vi skrive under på, at hvis lovindgrebet bliver vedtaget, vil det ikke øge patientsikkerheden, men derimod stille patienterne ringere.

Der er ikke læger nok til at udføre eller supervisere de minimum 125.000 behandlinger med akupunktur, som alene bliver udført af fysioterapeuter hvert år. Mange patienter vil derfor ikke længere få behandlingen, men må ty til smertestillende medicin.

Et forbud gavner ingen, men det gør et krav om uddannelse. Det findes ikke i dag. I det lys er det et drastisk lovindgreb, regeringen vil indføre – fra ingenting til at stille patienterne ringere. Der sker kun fejl, hvis nålene bliver sat forkert, og det gør de ikke med tilstrækkelig uddannelse.

De fleste behandlere er heldigvis ansvarlige og sørger for at uddanne sig, hvilket afspejler sig i de ekstremt sjældne tilfælde med patientskader, der forekommer.

Men der er også behandlere uden den fornødne uddannelse og erfaring. Både Dansk Medicinsk Akupunktur Selskab og Dansk Selskab for Akupunktur i Fysioterapi tilbyder akupunkturuddannelser på internationalt niveau. Lovforslaget løser ikke patientsikkerheden, men betyder blot, at langt færre vil kunne få en behandling, der er udbredt mod smerter i for eksempel nakke, hoved og skuldre.

Vi opfordrer regeringen til at se uddannelserne til akupunktur efter i sømmene og indføre et minimumskrav om uddannelse. Et forbud ligner måske en løsning i mediebilledet, men reelt gavner det ikke patienterne.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Ødelagte familier er vores største sociale problem

Rune Toftegaard Selsing
Der er lidt for meget frit valg. Lidt for meget, ’du skal gøre, hvad du synes, er rigtigt for dig selv.’ For meget individ. For meget liberalisme.

Blog: To fluer med ét smæk

Christina Egelund
Indvandrere og efterkommere af ikke vestlig baggrund koster statskassen 36 milliarder kroner. Årligt!

Blog: Vejen fra selvforsynende til fattig er hård. Til gengæld er den kort

Louis Jacobsen
På en dag hvor Danmark udses til, i 2050, at sætte Europa rekord i seneste pensionsalder, skal vi huske dem, der ikke når så langt. I dag kan det være mig, der klemmer armen af i en lift på arbejdet. I morgen kan det være dig, der får en stressrelateret nedsmeltning og bliver uarbejdsdygtig.
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her