Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Kære regering, stil nu krav om uddannelse i akupunktur

Regeringen vil med et lovforslag indføre forbud mod at behandle med akupunktur på brystkassen, medmindre der er en læge til stede.

Regeringen vil med et lovforslag indføre forbud mod at behandle med akupunktur på brystkassen, medmindre der er en læge til stede. Det sker på grund af fire alvorlige sager om patienter, der har fået punkteret lungerne efter akupunktur – beskrevet i Jyllands-Posten sidste år. Formodningen er, at hvis der er en læge til stede, så kan der ikke ske fejl, uanset om lægen er uddannet i akupunktur eller ej.

Som både læger og fysioterapeuter kan vi skrive under på, at hvis lovindgrebet bliver vedtaget, vil det ikke øge patientsikkerheden, men derimod stille patienterne ringere.

Der er ikke læger nok til at udføre eller supervisere de minimum 125.000 behandlinger med akupunktur, som alene bliver udført af fysioterapeuter hvert år. Mange patienter vil derfor ikke længere få behandlingen, men må ty til smertestillende medicin.

Et forbud gavner ingen, men det gør et krav om uddannelse. Det findes ikke i dag. I det lys er det et drastisk lovindgreb, regeringen vil indføre – fra ingenting til at stille patienterne ringere. Der sker kun fejl, hvis nålene bliver sat forkert, og det gør de ikke med tilstrækkelig uddannelse.

De fleste behandlere er heldigvis ansvarlige og sørger for at uddanne sig, hvilket afspejler sig i de ekstremt sjældne tilfælde med patientskader, der forekommer.

Men der er også behandlere uden den fornødne uddannelse og erfaring. Både Dansk Medicinsk Akupunktur Selskab og Dansk Selskab for Akupunktur i Fysioterapi tilbyder akupunkturuddannelser på internationalt niveau. Lovforslaget løser ikke patientsikkerheden, men betyder blot, at langt færre vil kunne få en behandling, der er udbredt mod smerter i for eksempel nakke, hoved og skuldre.

Vi opfordrer regeringen til at se uddannelserne til akupunktur efter i sømmene og indføre et minimumskrav om uddannelse. Et forbud ligner måske en løsning i mediebilledet, men reelt gavner det ikke patienterne.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Ny Porsche er næsten for perfekt

Topmodellen i den nye Porsche Cayenne har V8’er og turbo. Effekten er frygtindgydende, og bilen eksplosiv. Når man har vænnet sig til hurtigheden, sidder man dog tilbage og savner Porsche-fornemmelsen.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Til grin med dit affald

Mikael Jalving
Kunne man ikke få blot én af landets utallige journalister til at undersøge, hvorvidt affaldssorteringen egentlig fungerer i de danske kommuner?

Blog: DF bør melde sig ind i kampen

Morten Løkkegaard
Det politiske kaos i Storbritannien efter brexit betyder, at danskerne har gennemskuet konsekvenserne af dansk enegang i Europa.
Annonce
Biler
Ny Porsche er næsten for perfekt
Topmodellen i den nye Porsche Cayenne har V8’er og turbo. Effekten er frygtindgydende, og bilen eksplosiv. Når man har vænnet sig til hurtigheden, sidder man dog tilbage og savner Porsche-fornemmelsen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her