Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Penge forsvinder ud af landet

Vi får at vide, at sundhedsvæsenet har svært ved at skaffe penge nok til de mennesker, som har brug for behandling.

Vi får at vide, at sundhedsvæsenet har svært ved at skaffe penge nok til de mennesker, som har brug for behandling. Især har vi jo ”desværre” mange gamle. Men når der kommer nogen fra andre lande, ja, fra EU, som glemmer deres kort, klarer vi det alligevel. Vi glemmer at sende regningen videre. Det samme viser sig, når kinesere og folk fra USA kommer hertil. Underligt nok sørger vi for at betale for danskerne ude omkring.

Angående SU er der opgjort, hvorledes der snydes med SU især blandt indvandrere. Vi har jo inviteret alle unge fra EU til at læse her i Danmark, hvor de kan få SU og samtidig låne SU. Af en eller anden mærkelig grund bliver der ikke betalt SU-lån tilbage, og nogen gange ved vi slet ikke, hvor de bor, når de flytter herfra.

Lidt underligt, for det er jo inden for EU, så det skulle kunne lade sig gøre at finde dem. Det kan jo i hvert fald ske for de unge, som bor i Danmark. Det er lidt mere end uretfærdigt, at vi bare skal betale og ikke få noget tilbage.

Hvordan i alverden har regeringen forestillet sig, at der kommer penge i kassen på den måde? I er efter danskerne – betal for både det ene og det andet. Men kassen må gerne være pivåben, når det gælder andre borgere. Det er da ikke en måde at behandle de borgere på, som har arbejdet her. Måske burde regeringen flytte til et EU-land, hvor der måske ikke er orden. Og husk så, at vi heller ikke har kunnet finde ud af at kræve skat op. Men skattedirektøren kunne få bonus, fordi han var så ”genial”. At Skat så tabte penge, ja, det er jo en hel anden sag.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Det ødelagte Sverige

Morten Uhrskov Jensen
Sverige er nået dertil, hvor kun hjemsendelser i kæmpe omfang kan redde broderlandet fra borgerkrig.

Blog: Børn kan altså godt selv

Anna Thygesen
Her i april og maj plejer det at vrimle med glade konfirmander på Strøget her i København, hvor der fejres blå mandag for fuld skrue. Unge glade mennesker i alt for nyt tøj, lidt for meget makeup, med et fast greb om bæltetasken, på vej i Tivoli for at give den gas med turbånd og slushice. Som køerne den første dag på græs i foråret. Unge mennesker på egen hånd uden mor og far.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her