Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Misbrug af SU – også for over 10 år siden

Som tidligere VUC-lærer kan jeg fuldt ud tilslutte mig Lene Hornbek Eriksens indlæg 3/2 vedrørende frustration over elever, der udebliver fra undervisningen.

Som tidligere VUC-lærer kan jeg fuldt ud tilslutte mig Lene Hornbek Eriksens indlæg 3/2 vedrørende frustration over elever, der udebliver fra undervisningen.

Det var i den grad også et problem for mere end 10 år siden, da jeg igennem en årrække underviste på et syddansk VUC: Elever, der skøjtede ind og ud af undervisningen og havde et højt mødefravær. Som med deres adfærd var medvirkende til at sænke det faglige niveau og dermed også påvirke de seriøse elevers motivation.

Som lærer har man bl.a. pligt til at registrere korrekt, om eleverne møder. Det tager en del lærere meget let på, og man er ikke populær blandt hverken elever eller kolleger, hvis man registrerer korrekt og anmoder om, at den/de pågældende med deres høje mødefravær ikke fortsat skal kunne lukrere på SU. Man taler i studievejledningen ofte for døve ører og må videre til ledelsen.

Som på alle arbejdspladser er den/de ansatte afhængige af holdningen der.

Jeg har for mange år siden gjort Undervisningsministeriet opmærksom på denne problematik – SU forpligter.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Sverige har ondt i demokratiet
Hans Jørgen Kirkeby
En grundlæggende ændring af hele det svenske samfund er i fuld gang på grund af den voldsomme indvandring.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Gavner Dansk Industri Danmark?

Anders Vistisen
Dansk erhvervsliv med Dansk Industri i spidsen vil have flere udlændinge til Danmark. Men det tager ikke selv ansvar for samfundsudviklingen og jamrer konstant.

10 år efter "Fra Thailand til Thy": Mød Mong, Kae og Sommai

Sine Plambech
Thailandske kvinder er blevet den nationalitet, som danske mænd oftest gifter sig med ud over danske kvinder.
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her