Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Stop for en billig opbevaringsmodel

Det er ulykkeligt og forfærdeligt på alle måder, at en skoletræt dreng på 14 år har krænket små piger i en daginstitution, mens han var i praktik.

Det er ulykkeligt og forfærdeligt på alle måder, at en skoletræt dreng på 14 år har krænket små piger i en daginstitution, mens han var i praktik. Ledelsen har svigtet sin opgave og ladet drengen være alene med pigerne, selv om forældrene blev lovet, at det ikke ville ske.

Kan man så som politiker ud fra denne sag fra forleden mene, at disse særlige praktikforløb i vores dagtilbud skal bringes til ophør? Selvfølgelig kan man det, for ingen kan garantere, at det ikke sker igen. Ingen kan vide, om der er tilfælde, vi ikke har kendskab til. Vores vigtigste opgave er at stå vagt om børnenes sikkerhed på alle de måder, vi kan. Derfor skal vores dagtilbud alene fungere som dagtilbud og ikke som alle mulige projekter for unge eller integration for den sags skyld.

Vores dagtilbud skal være lukket land for alle andre end dem, der er ansat til at tage vare på børnene. For vi kan aldrig vide os sikre på, hvornår en krænker er på spil. De skoletrætte unge kan få et fantastisk tilbud på vores produktionsskoler, det koster naturligvis lidt for kommunen, men det burde være i alles interesse. Med særlige praktikforløb i dagtilbud kan man få det indtryk, at de bruges som en billig opbevaringsmodel af de unge, så kommunen kan spare penge på bekostning.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Forbyd omskæring af drenge.

Harun Demirtas
Et barn må ikke blive et forretningsformål eller udsættes for et indgreb, som aldrig kan laves om, og som i høj grad kan krænke ens selvopfattelse.

Blog: Ledelseskrise i den offentlige sektor giver dårlig velfærd

Martin Ågerup
I sin nye debatbog efterlyser Socialdemokratiets gruppeformand Henrik Sass Larsen et opgør med dårlig ledelse i det offentlige. ”En leder, som ikke lever op til forventningerne, må nødvendigvis afskediges”, skriver han. Godt brølt, Henrik Sass. Men han har desværre ingen realistiske bud på, hvordan en så gigantisk kulturændring i den offentlige sektor skal finde sted. Der er lang vej igen. Og barrierne imod at sikre bedre ledelse er høje.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her