Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Stop for en billig opbevaringsmodel

Det er ulykkeligt og forfærdeligt på alle måder, at en skoletræt dreng på 14 år har krænket små piger i en daginstitution, mens han var i praktik.

Det er ulykkeligt og forfærdeligt på alle måder, at en skoletræt dreng på 14 år har krænket små piger i en daginstitution, mens han var i praktik. Ledelsen har svigtet sin opgave og ladet drengen være alene med pigerne, selv om forældrene blev lovet, at det ikke ville ske.

Kan man så som politiker ud fra denne sag fra forleden mene, at disse særlige praktikforløb i vores dagtilbud skal bringes til ophør? Selvfølgelig kan man det, for ingen kan garantere, at det ikke sker igen. Ingen kan vide, om der er tilfælde, vi ikke har kendskab til. Vores vigtigste opgave er at stå vagt om børnenes sikkerhed på alle de måder, vi kan. Derfor skal vores dagtilbud alene fungere som dagtilbud og ikke som alle mulige projekter for unge eller integration for den sags skyld.

Vores dagtilbud skal være lukket land for alle andre end dem, der er ansat til at tage vare på børnene. For vi kan aldrig vide os sikre på, hvornår en krænker er på spil. De skoletrætte unge kan få et fantastisk tilbud på vores produktionsskoler, det koster naturligvis lidt for kommunen, men det burde være i alles interesse. Med særlige praktikforløb i dagtilbud kan man få det indtryk, at de bruges som en billig opbevaringsmodel af de unge, så kommunen kan spare penge på bekostning.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu

Khaders kamp for millionstøtte til V-ministers investering

Et e-sportsfirma blev godkendt på finansloven, mens V-minister havde penge i virksomheden. Det starter med Naser Khader (K), der bar et ønske frem. Det fortsætter med Naser Khader, der fralægger sig ansvaret for en misforståelse. Det slutter med Naser Khader, der må erkende sin egen fejl. Jeg var også forvirret, siger han.

Blog: Har du nogensinde hørt om den 5.500 kvm store atombunker i Rold Skov?

Casper Hedegaard
Et stenkast fra den gamle hovedvej mellem Aarhus og Aalborg ligger atombunkeranlægget REGAN-Vest. Hemmeligholdt for danskerne i 44 år, og gemt væk 60 meter under jorden i periferien af Rold Skov. I forrige uge havde jeg inviteret Martin Lidegaard med ud og besøge anlægget, og den oplevelse vil jeg gerne dele med jer.

Blog: Arctic Circle - Kina gør krav på arktis

Nauja Lynge
Som sædvanlig glimter fraværet af kritiske røster ved Arctic Circle-konference.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her