Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Stop for en billig opbevaringsmodel

Det er ulykkeligt og forfærdeligt på alle måder, at en skoletræt dreng på 14 år har krænket små piger i en daginstitution, mens han var i praktik.

Det er ulykkeligt og forfærdeligt på alle måder, at en skoletræt dreng på 14 år har krænket små piger i en daginstitution, mens han var i praktik. Ledelsen har svigtet sin opgave og ladet drengen være alene med pigerne, selv om forældrene blev lovet, at det ikke ville ske.

Kan man så som politiker ud fra denne sag fra forleden mene, at disse særlige praktikforløb i vores dagtilbud skal bringes til ophør? Selvfølgelig kan man det, for ingen kan garantere, at det ikke sker igen. Ingen kan vide, om der er tilfælde, vi ikke har kendskab til. Vores vigtigste opgave er at stå vagt om børnenes sikkerhed på alle de måder, vi kan. Derfor skal vores dagtilbud alene fungere som dagtilbud og ikke som alle mulige projekter for unge eller integration for den sags skyld.

Vores dagtilbud skal være lukket land for alle andre end dem, der er ansat til at tage vare på børnene. For vi kan aldrig vide os sikre på, hvornår en krænker er på spil. De skoletrætte unge kan få et fantastisk tilbud på vores produktionsskoler, det koster naturligvis lidt for kommunen, men det burde være i alles interesse. Med særlige praktikforløb i dagtilbud kan man få det indtryk, at de bruges som en billig opbevaringsmodel af de unge, så kommunen kan spare penge på bekostning.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Ret ryggen – og velkommen til virkeligheden
Lone Nørgaard
Vi skal en anden vej, hvis børn og unge skal hærdes til at tage livtag med virkeligheden – og evt. lave karakterer. Vi skal gøre op med et uddannelsessystem, der tilgodeser elever fra ressourcestærke familier med alt for meget fokus på rummelighed og trivsel.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: DF bør melde sig ind i kampen

Morten Løkkegaard
Det politiske kaos i Storbritannien efter brexit betyder, at danskerne har gennemskuet konsekvenserne af dansk enegang i Europa.

Blog: Kæmp for danske interesserer og drop EU-Kommissionen

Anders Vistisen
Danmark har brug for en mere pragmatisk kurs i Brexit-forhandlingerne end EU-Kommissionens, der virker mere opsat på at straffe briterne.

Blog: Det kontantløse samfund vil være en ren pengemaskine for bankerne

Gitte Seeberg
Kommer bankdirektør Anders Dam igennem med sit forehavende og får afskaffet kontanterne, har virksomhederne og private ikke længere noget modsvar til de negative renter.
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her