Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Riv uddannelsessystemets mure ned 

Da Lars Løkke Rasmussen holdt sin nytårstale for snart en måned siden, var det svært ikke at bemærke talens ensidige fokus på udlændinge.

Da Lars Løkke Rasmussen holdt sin nytårstale for snart en måned siden, var det svært ikke at bemærke talens ensidige fokus på udlændinge. Ja, faktisk handlede talen ikke om noget andet. Det ærgrer os utrolig meget, at vores statsminister udelukkende bruger sin taletid på at tale om ghettoer og bander, når mange af de udfordringer, han opstiller, kan løses ved hjælp af uddannelse, som kun blev nævnt én gang i talen.

Det er afgørende for integrationen med en uddannelsespolitik, der ikke udelukker men inkluderer. Og desværre er det ikke den slags uddannelsespolitik, som regeringen fører. Det er nemlig regeringens egen politik, der forhindrer unge i at udleve deres fulde potentiale.

Konkret skal man stoppe med at spænde ben for de mennesker, der kan og vil. Når regeringen indfører karaktermure på gymnasier og erhvervsskoler, som Undervisningsministeriet selv estimerer vil ramme netop mænd med indvandrerbaggrund, forbliver intentionerne blot ved tom snak. Samtidig vil regeringen have, at flygtninge skal i uddannelse eller i arbejde, så de integreres og kan være med til at genopbygge deres hjemlande. Hvis man er reel i den ambition, må og skal man sikre flygtninge en langt nemmere adgang til uddannelse.

Vores arbejde med flygtninge viser, at uddannelse er så godt som umuligt for rigtig mange pga. et enormt bureaukrati, krav om danske suppleringskurser, brugerbetaling og et pres på at komme ud på arbejdsmarkedet, selv hvis man ønsker først at dygtiggøre sig igennem uddannelse. Så kære regering, hvis man vil bryde parallelsamfund op, nytter det ikke noget blot at rive betonmurene i de socialt belastede boligområder ned. Man må give mennesker reelle muligheder for at være myndigheden i deres eget liv. Her er uddannelse svaret. Derfor må I også rive uddannelsessystemets murer ned.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.