Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Klapjagt på åbenmundet medarbejder glemmes ikke

Både irettesættelse og lokale til eftersidning står klar. Vi skal bare finde synderen. Det meldte den netop genvalgte overborgmester i København, Frank Jensen (S), ud på tv i november.

Både irettesættelse og lokale til eftersidning står klar. Vi skal bare finde synderen. Det meldte den netop genvalgte overborgmester i København, Frank Jensen (S), ud på tv i november.

Vi skal her zoome ind på efterårets spektakulære klapjagt på Københavns Rådhus, hvor den eftersøgte var en ansat i kommunens rådhusservice, der havde formastet sig til at tale med pressen om kommunens gratis udlån af rådhuslokaler til den tidligere beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R). Hvis personen blev indfanget, og hvis det var en ansat under Frank Jensen, ville overborgmesteren sørge for, at der blev irettesat.

Forløbet fik Folketingets Ombudsmand på banen, og Frank Jensen gik lige før jul i bakgearet og lagde sig fladt ned i en redegørelse til ombudsmanden. Overborgmesteren slap af krogen, og julefreden nåede udefra set at sænke sig over hustagene i København.

Eneste problem er dog, at forløbet ligner en danseopvisning, som vi har set før, og at der trods den forventelige kovending fra overborgmesteren er affyret verbale skud mod ytringsfriheden. Det interessante er således egentlig ikke, at Frank Jensen valgte at gå bodsgang, men at vi igen må konstatere, at det ikke står alt for godt til med ytringsfriheden ude i virkeligheden.

I Frank Jensen-sagen anno 2017 har det handlet om en særlig variant af offentligt ansattes ret til at kommunikere udadtil, nemlig meddeleretten. Retten til at meddele bestod her i, at der var grønt lys for at meddele, at der var foregået noget ulovligt, nemlig gratis brug af rådhuslokaler til en privat bryllupsfest. De oplysninger, som blev meddelt pressen om borgmesterbrylluppet, var ikke fortrolige. Juraen var faktisk ikke svær.

Uanset at sagen nu er endt med udglattende undskyldninger, er der alligevel sket skade. Lyden af klapjagt hænger ofte længe i luften på en arbejdsplads, også efter at hundene er kaldt tilbage.

Forløbet er endnu et eksempel på, at den højt besungne ytringsfrihed i det offentlige ikke altid stråler så klart. Vi står desværre med et uløst problem.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: S bremser dansk økonomi med myter

Morten Løkkegaard
Socialdemokratiet har sammen med fagbevægelsen i årevis pustet til myten om, at østeuropæere, der arbejder i Danmark, dumper lønnen og forringer vilkårene for danskere. Problemet med den fortælling er bare, at det er forkert.

Blog: Informationsdeling ligger ikke i efterretningstjenesters DNA

Nauja Lynge
Alligevel ønsker man nu debat om placeringen af Center for Cybersikkerhed, som blev oprettet som en del af Forsvarets Efterretningstjeneste. Dermed er man så omsider åben overfor både kritik og løsningsforslag.

Blog: Dansk Industri hejser det hvide flag

Mikael Jalving
Nu skal vi importere arbejdskraft udefra. Hvad om vi først fik aktiveret den, der allerede findes?

Amerikansk kommentator: Den israelsk-palæstinensiske fredsproces er død

David Ignatius

kommentator, The Washington Post

At tale om palæstinensiske rettigheder nu om dage vækker foragt eller udløser blot en gaben. Palæstinenserne er gårsdagens problem. Selv araberne er trætte af deres stejle krav.
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her