Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Folkedomstolens dom: I må ned med nakken

Efter kommunalvalget har der været en voldsom debat om det at modtage eftervederlag, når politikerne har forladt et borgmesterhverv.

Efter kommunalvalget har der været en voldsom debat om det at modtage eftervederlag, når politikerne har forladt et borgmesterhverv. Grunden til den megen debat er, at både Enhedslisten og DF har været nådesløse i deres kritik af – læs: jagt på – f.eks. Venstres tidligere forsvarsminister Carl Holst.

Nu oplever vi så, at Enhedslistens tidligere miljøborgmester Morten Kabell – trods Enhedslistens grundholdning – fastholder, at han ønsker at modtage eftervederlaget. DF’s tidligere kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, har efter en kammeratlig snak med partiets ledelse valgt at sige nej (tak) til eftervederlaget. Både Kabell og Ebbesen går direkte ud i vellønnede job, efter at de har forladt borgmesterkontorerne.

Folkedomstolen har talt: Sådanne pampere må ned med nakken. Begge d'herrer bliver ramt af det, ”man” kalder hykleri af værste skuffe. Når det tidligere gjaldt andre, så var tonen ren. Her er det så, at balanceakten indtræder. Eftervederlaget efter de funktioner, der berettiger til noget sådant, er indskrevet i kontraktens bestemmelser.

Jeg finder det derfor ganske urimeligt, at kalkunjagten på Carl Holst fik lov til at køre så længe, at han måtte trække sig fra forsvarsministerhvervet. Selv om jeg stort set i ét og alt er lodret uenig med Morten Kabell og Enhedslisten generelt, mener jeg, at jagten på ham bør stoppe. Fortsætter jagten på ham, svarer det til, at folkedomstolen beslutter sig til at piske en stemning op om en hvilken som helst toppolitiker.

At forlange, at man skal frasige sig eftervederlaget, svarer til, at man er blevet enige om, at én eller flere toppolitikere skal frasige sig f.eks. 10 pct. af lønnen. Det er ikke rimeligt at kalde folk, hvad enten de er fra Venstre eller Enhedslisten, grådige eller griske, hvis de modtager den løn eller det vederlag, deres lønaftaler giver mulighed for. Det er muligt, at det er urimeligt, at der ydes eftervederlag efter forskellige hverv. Er det tilfældet, bør det fremgå af den aftale, de aflønnes efter.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Ejvind Bitsch, pens. friskoleleder, Kalundborg
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Vesteuropas største problem
Niels B. Larsen, Svenstrup
I anledning af Bent Jensens kronik i JP 9/1: Når et problems årsag er erkendt – og det kan ingen nægte, at det er i forbindelse med tilvandringen af udlændinge – vil ansvarlige politikere naturligvis omgående fjerne roden til problemet.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Donald Trumps første år

Morten Uhrskov Jensen
Mediernes behandling har været udsøgt ringe.

Blog: Plastik knap så fantastisk

Christel Schaldemose
Europa-Kommissionens længede ventede plastikstrategi kommer med langsigtede mål, men med her-og-nu-handlinger på størrelse med mikroplastik.
Annonce
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere
Viden
10.000 borgere finder nyt planetsystem
Borgervidenskab, eller på engelsk; citizen science, har endnu engang givet forskere en hjælpende hånd og fundet et planetsystem med fem – måske seks – hidtil ukendte planeter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her