Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Cannabis kan betyde mange arbejdspladser

I 3F’s grønne gruppe følger vi tæt udviklingen omkring cannabisdyrkningen til medicinsk brug.

I 3F’s grønne gruppe følger vi tæt udviklingen omkring cannabisdyrkningen til medicinsk brug.

Vi synes, det er rigtig godt, at danske gartnere har så stor en interesse i at dyrke nye produkter, der kan fremme vækst og beskæftigelse inden for gartnerisektoren.

Ifølge udtalelser fra både Lars Thomassen fra Spectrum Cannabis og Mads Pedersen fra Alfred Pedersen og Søn kan der faktisk skabes hundredvis af arbejdspladser netop her.

Som vi ser det, vil der blive tale om arbejdspladser, som kræver høje kvalifikationer af medarbejderne, og det betyder, at vi selvfølgelig allerede nu skal i gang med at se på, hvordan vi kan uddanne vores medlemmer, så de er klar til at løfte opgaven.

Da der er tale om en helt ny produktion i Danmark, er vi sammen med arbejdsgiverorganisationen GLS-A, nogle af virksomhederne og Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik på Odense Universitets Hospital enige om, at det vil være godt at få sat gang i et studie, der undersøger, hvilke arbejdsmiljømæssige udfordringer der eventuelt kan være ved at dyrke cannabis.

Der er måske nogle arbejdsmiljømæssige påvirkninger, som betyder, at man kan få hud- eller luftvejsallergier. I så fald skal vi naturligvis sikre, at man bruger de korrekte værnemidler, så medarbejderne ikke udsættes for unødig risiko.

Vi vil i den kommende tid følge udviklingen tæt sammen med de involverede virksomheder og GLS-A, så vi sikrer, at vi kan fastholde og udvikle disse arbejdspladser. Kan vi det, vil vi kunne dyrke cannabis til medicinsk brug, også når forsøgsperioden stopper om fire år.

Det vil forhåbentlig kunne betyde, at vi også kan producere til eksport til gavn for samfundsøkonomien.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Peter Holm, formand for 3F´s grønne gruppe
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Niqab-forkæmper taler med to tunger
Kamal Ahmane
Forretningsmanden og politikeren Rachid Nekkaz støtter de mest åbenlyse symboler på kvindelig undertrykkelse: niqab, burka og burkini.
Debat: DR sparer ikke
Steen Sørensen
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Legal babyvold

Sonja Mikkelsen
Omskæring af børn hører ikke hjemme i et demokratisk retssamfund

Blog: 8 millioner i gyldne håndtryk

Lars Boje Mathiesen
Tre medarbejdere i Region Midt fik over 8 mio. skattekroner med i lommen.

Debat: Kina er hverken ond eller god

Hans-Henrik Holm
Vi har to verserende historier om Kina i Vesten. Den ene ser Kina som en ny truende supermagt. Den anden ser Kina som et nyt, stort marked, som vi skal erobre den størst mulige del af.
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her