Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Cannabis kan betyde mange arbejdspladser

I 3F’s grønne gruppe følger vi tæt udviklingen omkring cannabisdyrkningen til medicinsk brug.

I 3F’s grønne gruppe følger vi tæt udviklingen omkring cannabisdyrkningen til medicinsk brug.

Vi synes, det er rigtig godt, at danske gartnere har så stor en interesse i at dyrke nye produkter, der kan fremme vækst og beskæftigelse inden for gartnerisektoren.

Ifølge udtalelser fra både Lars Thomassen fra Spectrum Cannabis og Mads Pedersen fra Alfred Pedersen og Søn kan der faktisk skabes hundredvis af arbejdspladser netop her.

Som vi ser det, vil der blive tale om arbejdspladser, som kræver høje kvalifikationer af medarbejderne, og det betyder, at vi selvfølgelig allerede nu skal i gang med at se på, hvordan vi kan uddanne vores medlemmer, så de er klar til at løfte opgaven.

Da der er tale om en helt ny produktion i Danmark, er vi sammen med arbejdsgiverorganisationen GLS-A, nogle af virksomhederne og Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik på Odense Universitets Hospital enige om, at det vil være godt at få sat gang i et studie, der undersøger, hvilke arbejdsmiljømæssige udfordringer der eventuelt kan være ved at dyrke cannabis.

Der er måske nogle arbejdsmiljømæssige påvirkninger, som betyder, at man kan få hud- eller luftvejsallergier. I så fald skal vi naturligvis sikre, at man bruger de korrekte værnemidler, så medarbejderne ikke udsættes for unødig risiko.

Vi vil i den kommende tid følge udviklingen tæt sammen med de involverede virksomheder og GLS-A, så vi sikrer, at vi kan fastholde og udvikle disse arbejdspladser. Kan vi det, vil vi kunne dyrke cannabis til medicinsk brug, også når forsøgsperioden stopper om fire år.

Det vil forhåbentlig kunne betyde, at vi også kan producere til eksport til gavn for samfundsøkonomien.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Peter Holm, formand for 3F´s grønne gruppe
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Hvem skal passe på dig om 50 år, Sophie Løhde?
Carina Hansen, sygeplejerske på Hjerteafdeling Y20, Frederiksberg Hospital, Frederiksberg C
Som hospitalsansatte sygeplejersker på et sengeafsnit kæmper mine kolleger og jeg dagligt en indædt kamp for at levere en pleje og behandling, som skaber mening og tryghed for den enkelte patient.
Debat: Pernille Vermunds uvirkelighed
Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig, København K
Det er ikke djøferne, der skubber andre faggrupper ud. Vi ser de forskellige fagligheder som hinandens forudsætninger for at kunne levere den bedst mulige service til borgerne.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Skal lejerne betale for regeringens ghetto-politik?

Christian Rabjerg Madsen
Hvis Løkke får held til at tømme Landsbyggefonden, går renoveringen af landets almene boliger i stå. Det kan man ikke byde lejerne, som på trods af deres opsparede midler vil kunne se deres boliger forfalde uden nødvendige renoveringer.

Blog: Fyr direktøren og bestyrelsen for DR

Lars Boje Mathiesen
Hvis en direktør ikke kan effektivisere med 4% om året uden at ødelægge kernen i virksomheden, så burde denne fyres på stedet.

Debat: Putin rammer sine fjender både i og uden for russisk område

Bjarne Kim Pedersen, forfatter, fortæller og blogdigter, Otterup
Der er kræfter østfra, som holder øje med, hvad man laver, når man blander sig i debatten og forsøger at få rettet opmærksomheden mod krigen i det østlige Ukraine.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her