Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Regeringen klarer sig – uden skattelettelser

Lige nu himler de borgerlige-liberale med rette op over regeringens skrottede planer om en forkromet og ambitiøs skattereform, så borgerne kunne beholde mere af deres løn til sig selv. Det er også en gedigen fiasko, at regeringens ”borgerlige” støtteparti ikke har kunnet leveret på en så central borgerlig mærkesag, som lavere skat er.

Der har imidlertid også fundet en uproportional og fuldkommen hysterisk kritik sted. Eksempelvis når der ønskes et valg udskrevet omgående, LA, der skulle træde ud af regeringen, og påstanden om regeringens manglende borgerlige-liberale resultater. Det sidste er næsten så langt fra sandheden, som noget overhovedet kan være.

Lad os lige se på, hvad der har været af økonomiske liberale resultater. Siden seneste valg er registreringsafgiften blevet nedsat tre gange, og det er derfor blevet markant billigere at købe en sikrere og større bil end tidligere. Den store danske afgiftsjungle er også blevet trimmet – herunder er den forhadte nøddeafgift blevet afskaffet. Der er blevet indført et kontanthjælpsloft, så forskellen mellem at være på passiv forsørgelse og produktivt arbejde øges betragteligt.

Dertil kan der i flæng nævnes en lavere brotakst over Storebælt, fri telefon fra år 2020 og en afskaffelse af pso-afgiften.

Når alle disse mærkbare resultater lægges sammen, får de danske borgere markant mere selvbestemmelse over deres egen økonomi og flere penge i deres egne lommer – hvis det ikke er borgerlige-liberale resultater, så ved jeg ikke, hvad er.

Det kan godt være, at den nødvendige og ambitiøse skattereform udebliver, men det er blevet billigere at være dansker, og det kan vi takke regeringen for.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Vi har øget velfærdsindsatsen
Kristian Jensen, finansminister (V)
Siden 2000 har der været en realvækst i det offentlige forbrug på sundhedsområdet på ca. 50 mia. kr., mens det reale offentlige forbrug på uddannelses- og socialområdet er steget med henholdsvis 12 mia. kr. og ca. 18 mia. kr. i 2017-priser.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Jarlov bliver ny erhvervsminister

De Konservatives forsvarsordfører Rasmus Jarlov bliver ny erhvervsminister. Han afløser Brian Mikkelsen, der bliver direktør i Dansk Erhverv.

JP mener: Vi skal ikke vænne os til volden

Det er meget menneskeligt, men også farligt at fortrænge forandringerne.
Annonce
Annonce
Annonce

International debat Syg ministeriel kultur og krænkede kommunister

Søren Espersen
Justitsministeriet og Udenrigsministeriet synes at have foretaget alle mulige og umulige krumspring for, at højtstående kinesiske repræsentanter ikke skulle belemres med folkelige og fredelige protester mod det kommunistiske diktatur.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her