Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Regeringen klarer sig – uden skattelettelser

Lige nu himler de borgerlige-liberale med rette op over regeringens skrottede planer om en forkromet og ambitiøs skattereform, så borgerne kunne beholde mere af deres løn til sig selv. Det er også en gedigen fiasko, at regeringens ”borgerlige” støtteparti ikke har kunnet leveret på en så central borgerlig mærkesag, som lavere skat er.

Der har imidlertid også fundet en uproportional og fuldkommen hysterisk kritik sted. Eksempelvis når der ønskes et valg udskrevet omgående, LA, der skulle træde ud af regeringen, og påstanden om regeringens manglende borgerlige-liberale resultater. Det sidste er næsten så langt fra sandheden, som noget overhovedet kan være.

Lad os lige se på, hvad der har været af økonomiske liberale resultater. Siden seneste valg er registreringsafgiften blevet nedsat tre gange, og det er derfor blevet markant billigere at købe en sikrere og større bil end tidligere. Den store danske afgiftsjungle er også blevet trimmet – herunder er den forhadte nøddeafgift blevet afskaffet. Der er blevet indført et kontanthjælpsloft, så forskellen mellem at være på passiv forsørgelse og produktivt arbejde øges betragteligt.

Dertil kan der i flæng nævnes en lavere brotakst over Storebælt, fri telefon fra år 2020 og en afskaffelse af pso-afgiften.

Når alle disse mærkbare resultater lægges sammen, får de danske borgere markant mere selvbestemmelse over deres egen økonomi og flere penge i deres egne lommer – hvis det ikke er borgerlige-liberale resultater, så ved jeg ikke, hvad er.

Det kan godt være, at den nødvendige og ambitiøse skattereform udebliver, men det er blevet billigere at være dansker, og det kan vi takke regeringen for.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: En kamufleret ekstra skat
Jens Terp, Bindslev
Nu prøver Sverige at skræmme befolkningen med trussel om krig og beder dem om at samle sig forråd.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Power må skrue ned i Danmark

Tilførsel af ny kapital til moderselskabet i Norge betyder, at elektronikkæden Power må reducere planerne om ekspansion i Danmark. Storbank skal give lov, hvis der åbnes flere varehuse her i landet. Finans
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Hvor mange døtre skal voldtages?

Lars Boje Mathiesen
Hvis man ikke er villig til at sætte sin egen taburet og mandat på spil for befolkningens sikkerhed og tryghed, så er man ganske enkelt ikke værdig til at repræsentere borgerne.

Blog: Donald Trumps første år

Morten Uhrskov Jensen
Mediernes behandling har været udsøgt ringe.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her