Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Regeringen klarer sig – uden skattelettelser

Lige nu himler de borgerlige-liberale med rette op over regeringens skrottede planer om en forkromet og ambitiøs skattereform, så borgerne kunne beholde mere af deres løn til sig selv. Det er også en gedigen fiasko, at regeringens ”borgerlige” støtteparti ikke har kunnet leveret på en så central borgerlig mærkesag, som lavere skat er.

Der har imidlertid også fundet en uproportional og fuldkommen hysterisk kritik sted. Eksempelvis når der ønskes et valg udskrevet omgående, LA, der skulle træde ud af regeringen, og påstanden om regeringens manglende borgerlige-liberale resultater. Det sidste er næsten så langt fra sandheden, som noget overhovedet kan være.

Lad os lige se på, hvad der har været af økonomiske liberale resultater. Siden seneste valg er registreringsafgiften blevet nedsat tre gange, og det er derfor blevet markant billigere at købe en sikrere og større bil end tidligere. Den store danske afgiftsjungle er også blevet trimmet – herunder er den forhadte nøddeafgift blevet afskaffet. Der er blevet indført et kontanthjælpsloft, så forskellen mellem at være på passiv forsørgelse og produktivt arbejde øges betragteligt.

Dertil kan der i flæng nævnes en lavere brotakst over Storebælt, fri telefon fra år 2020 og en afskaffelse af pso-afgiften.

Når alle disse mærkbare resultater lægges sammen, får de danske borgere markant mere selvbestemmelse over deres egen økonomi og flere penge i deres egne lommer – hvis det ikke er borgerlige-liberale resultater, så ved jeg ikke, hvad er.

Det kan godt være, at den nødvendige og ambitiøse skattereform udebliver, men det er blevet billigere at være dansker, og det kan vi takke regeringen for.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Jarlov og Dybvad: Til kamp mod bøvl for milliarder
Rasmus Jarlov, Karsten Dybvad
Regeringen har et ambitiøst mål om at reducere erhvervslivets byrder med 4 mia. kr. frem mod 2020. Der er gjort meget på området, og der er netto fjernet byrder for 1,3 mia. kr. ved udgangen af 2017.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: S bremser dansk økonomi med myter

Morten Løkkegaard
Socialdemokratiet har sammen med fagbevægelsen i årevis pustet til myten om, at østeuropæere, der arbejder i Danmark, dumper lønnen og forringer vilkårene for danskere. Problemet med den fortælling er bare, at det er forkert.

Blog: Informationsdeling ligger ikke i efterretningstjenesters DNA

Nauja Lynge
Alligevel ønsker man nu debat om placeringen af Center for Cybersikkerhed, som blev oprettet som en del af Forsvarets Efterretningstjeneste. Dermed er man så omsider åben overfor både kritik og løsningsforslag.

Blog: Dansk Industri hejser det hvide flag

Mikael Jalving
Nu skal vi importere arbejdskraft udefra. Hvad om vi først fik aktiveret den, der allerede findes?

Amerikansk kommentator: Den israelsk-palæstinensiske fredsproces er død

David Ignatius

kommentator, The Washington Post

At tale om palæstinensiske rettigheder nu om dage vækker foragt eller udløser blot en gaben. Palæstinenserne er gårsdagens problem. Selv araberne er trætte af deres stejle krav.
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her