Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Regeringen klarer sig – uden skattelettelser

Lige nu himler de borgerlige-liberale med rette op over regeringens skrottede planer om en forkromet og ambitiøs skattereform, så borgerne kunne beholde mere af deres løn til sig selv. Det er også en gedigen fiasko, at regeringens ”borgerlige” støtteparti ikke har kunnet leveret på en så central borgerlig mærkesag, som lavere skat er.

Der har imidlertid også fundet en uproportional og fuldkommen hysterisk kritik sted. Eksempelvis når der ønskes et valg udskrevet omgående, LA, der skulle træde ud af regeringen, og påstanden om regeringens manglende borgerlige-liberale resultater. Det sidste er næsten så langt fra sandheden, som noget overhovedet kan være.

Lad os lige se på, hvad der har været af økonomiske liberale resultater. Siden seneste valg er registreringsafgiften blevet nedsat tre gange, og det er derfor blevet markant billigere at købe en sikrere og større bil end tidligere. Den store danske afgiftsjungle er også blevet trimmet – herunder er den forhadte nøddeafgift blevet afskaffet. Der er blevet indført et kontanthjælpsloft, så forskellen mellem at være på passiv forsørgelse og produktivt arbejde øges betragteligt.

Dertil kan der i flæng nævnes en lavere brotakst over Storebælt, fri telefon fra år 2020 og en afskaffelse af pso-afgiften.

Når alle disse mærkbare resultater lægges sammen, får de danske borgere markant mere selvbestemmelse over deres egen økonomi og flere penge i deres egne lommer – hvis det ikke er borgerlige-liberale resultater, så ved jeg ikke, hvad er.

Det kan godt være, at den nødvendige og ambitiøse skattereform udebliver, men det er blevet billigere at være dansker, og det kan vi takke regeringen for.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Sløseri med skatteydernes penge
Lene Kattrup , dyrlæge Slangerup
En gennemsnitlig dansk lønmodtager vil være 10 år eller mere om at kunne spare det beløb op, som vi giver til udlændinge til repatriering, som normalt vil være, efter at vi har forsørget familien og sørget for kost samt husly igennem nogle år.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Hvorfor strejker vi ikke over Rigspolitiets talentløse ledelseskultur?

Anna Thygesen
Hvorfor finder vi os i så dårlig ledelse, når det gælder vores egne skattekroner? Vi lader os nøje med hamrende dyre undersøgelser og rapporter, hver gang det går galt, som bare konkluderer, at ingen har ansvaret.

Blog: Medier og nødhjælpsorganisationer fastholder Afrika i offerrollen

Naser Khader
Vi bliver bombarderet med billeder af udhungrede børn og udpint jord, og det får os til at gribe dybt i pungen af medlidenhed. Men er det ikke i virkeligheden et forvrænget billede af Afrika, vi reagerer på?
Annonce
Roadtrip til den amerikanske nations rødder
Virginias flade flodlandskaber, tobaksplantager, historiske byer og store kirkegårde er ramme for både fortællingen om nationen Amerikas grundlæggelse, slaveriet, borgerkrigen og om nutidens USA. 
Se flere
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere
Knas med lyden? Hold styr på høretelefonerne
Ørepropperne i høretelefonen er ikke renere, end ens ører er. Og det er faktisk et overraskende stort problem for holdbarheden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her