Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

DF er blevet ”et barn, du ikke kan nå”

Danmark har en fornuftig statsminister. Hertil og ikke længere. Det var budskabet, da Lars Løkke (V) forleden sagde nej til at veksle yderligere stramninger på flygtningeområdet til skattelettelser.

DF har udviklet sig til ”et barn, du ikke kan nå”. Kommer man det i møde, flytter det målstregen. Det blev tydeligt, da partiet pludselig meldte ud, at nu var målet nul flygtninge. Sikken en absurditet. Og de, som er her, skal åbenbart henslæbe årevis i lejre uden undervisning eller kompetenceudvikling. Sikken et menneskesyn.

Midt i det turbulente forløb har regeringen mistet tilliden til DF og Kristian Thulesen Dahl. Nu får DF intet igennem. Den blå skattelettelse bliver minimal, men det er prisen værd for, at vi borgerlige igen kan se os selv i spejlet.

Jeg tror, at mange DF-vælgere i bund og grund er blå. Og det er værd at tænke over, når vi til sin tid står i stemmeboksen. Det samme gælder de mange danskere, som er trætte af stoledansen i blå blok. Men der er ingen grund til at straffe statsministeren og regeringen, når det er støttepartiet, der opfører sig urimeligt. Tværtimod – det er nu, vi skal bakke op.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Amerikansk kommentator: Den israelsk-palæstinensiske fredsproces er død

David Ignatius

kommentator, The Washington Post

At tale om palæstinensiske rettigheder nu om dage vækker foragt eller udløser blot en gaben. Palæstinenserne er gårsdagens problem. Selv araberne er trætte af deres stejle krav.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Restaurantanmeldelse: Karruseltur på Aarhus' nye restaurant og vinbar
Der er masser af god vilje og entusiasme, men for nærværende væsentlig mindre kompetence at finde på Aarhus’ nye franskorienterede spisested. 
Se flere
Midtjysk skuffelse i middagsdrama
For en uge siden viste FC Midtjylland tårnhøj klasse mod FC København, men søndag eftermiddag måtte midtjyderne nøjes med 0-0 i en dramatisk kamp mod Sønderjyske. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her