Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Utallige opråb fra landbruget er overhørt

JP bragte 9/1 artiklen ”Alt, alt for meget vand efterlader en regning på milliarder”. Ja, men forsumpningen af landbrugets marker begyndte jo allerede for mange år siden, da vandløbene ikke længere blev vedligeholdt (oprenset) efter loven, så afløbsvandet fik frit løb. Foranlediget af Miljøministeriet, Naturstyrelsen, de hedengangne amter og nu kommunerne stærkt støttet af Danmarks Naturfredningsforening (DN).

Men nu er det omsider ved at gå ud over andre end landbruget, og så skriver JP en tosidet artikel. På vanlig vis overtog P1 straks paternaliteten til ”nyheden” efter i første morgenradioavis pligtskyldigst at have nævnt JP. Fra og med næste radioavis kører den slags jo videre, som om det er DR’s solohistorier. Men tilbage til emnet:

Utallige opråb fra landbruget er blevet overhørt, for det styres jo som bekendt af ”sprøjtegale miljø- og klimafornægtere”, der kun er ude på at berige sig på samfundets bekostning. At der kunne være naturelskere blandt dem, var da en utænkelig tanke. Det er et faktum, at vandlidende marker ikke kan dyrkes med økonomisk udbytte. Det er måske godt for nogle af DN's medlemmer og eventuelle fremtidige storke, men ikke for ret mange andre.

Når kældrene oversvømmes i nærliggende boligområder, bliver det pludselig et problem, der når hovedstadspressens spalter. Men da har det allerede i mange år været et økonomisk problem for landbruget. Jeg er ikke medlem af Bæredygtigt Landbrug, men tillader mig alligevel at citere fra et læserbrev i ”Effektivt Landbrug” 6/1 af Peter Rosendal, foreningens næstformand:

»Landbruget har i århundreder anlagt dræn, og hele konstruktionen afhænger af, at dræn har frit udløb over vandspejl. Derfor er forvaltningen af vandspejlet en væsentlig faktor: Vandspejl skal være under drænudløb, det skal fremgå både af den nye vandløbsforvaltning og en kommende vandløbslov. (...) Det hedder vandløb, fordi vandet skal kunne løbe.«

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Hvem skal passe på dig om 50 år, Sophie Løhde?
Carina Hansen, sygeplejerske på Hjerteafdeling Y20, Frederiksberg Hospital, Frederiksberg C
Som hospitalsansatte sygeplejersker på et sengeafsnit kæmper mine kolleger og jeg dagligt en indædt kamp for at levere en pleje og behandling, som skaber mening og tryghed for den enkelte patient.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Hippier i pænt tøj taler ud

Mikael Jalving
Vær altid på vagt over for de velklædte skurke i politik, medier og uddannelse. Som oftest siger de ét, mener noget andet og gør noget helt tredje.

Blog: Skal lejerne betale for regeringens ghetto-politik?

Christian Rabjerg Madsen
Hvis Løkke får held til at tømme Landsbyggefonden, går renoveringen af landets almene boliger i stå. Det kan man ikke byde lejerne, som på trods af deres opsparede midler vil kunne se deres boliger forfalde uden nødvendige renoveringer.

Blog: Fyr direktøren og bestyrelsen for DR

Lars Boje Mathiesen
Hvis en direktør ikke kan effektivisere med 4% om året uden at ødelægge kernen i virksomheden, så burde denne fyres på stedet.
Annonce
Bolig
Se dig for, og spar mange penge på ny grill
Der er stor forskel på, hvad de samme grill bliver solgt til på tværs af butikkerne. Du sparer i gennemsnit 29 procent ved at holde øje. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her