Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Utallige opråb fra landbruget er overhørt

JP bragte 9/1 artiklen ”Alt, alt for meget vand efterlader en regning på milliarder”. Ja, men forsumpningen af landbrugets marker begyndte jo allerede for mange år siden, da vandløbene ikke længere blev vedligeholdt (oprenset) efter loven, så afløbsvandet fik frit løb. Foranlediget af Miljøministeriet, Naturstyrelsen, de hedengangne amter og nu kommunerne stærkt støttet af Danmarks Naturfredningsforening (DN).

Men nu er det omsider ved at gå ud over andre end landbruget, og så skriver JP en tosidet artikel. På vanlig vis overtog P1 straks paternaliteten til ”nyheden” efter i første morgenradioavis pligtskyldigst at have nævnt JP. Fra og med næste radioavis kører den slags jo videre, som om det er DR’s solohistorier. Men tilbage til emnet:

Utallige opråb fra landbruget er blevet overhørt, for det styres jo som bekendt af ”sprøjtegale miljø- og klimafornægtere”, der kun er ude på at berige sig på samfundets bekostning. At der kunne være naturelskere blandt dem, var da en utænkelig tanke. Det er et faktum, at vandlidende marker ikke kan dyrkes med økonomisk udbytte. Det er måske godt for nogle af DN's medlemmer og eventuelle fremtidige storke, men ikke for ret mange andre.

Når kældrene oversvømmes i nærliggende boligområder, bliver det pludselig et problem, der når hovedstadspressens spalter. Men da har det allerede i mange år været et økonomisk problem for landbruget. Jeg er ikke medlem af Bæredygtigt Landbrug, men tillader mig alligevel at citere fra et læserbrev i ”Effektivt Landbrug” 6/1 af Peter Rosendal, foreningens næstformand:

»Landbruget har i århundreder anlagt dræn, og hele konstruktionen afhænger af, at dræn har frit udløb over vandspejl. Derfor er forvaltningen af vandspejlet en væsentlig faktor: Vandspejl skal være under drænudløb, det skal fremgå både af den nye vandløbsforvaltning og en kommende vandløbslov. (...) Det hedder vandløb, fordi vandet skal kunne løbe.«

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Vesteuropas største problem
Niels B. Larsen, Svenstrup
I anledning af Bent Jensens kronik i JP 9/1: Når et problems årsag er erkendt – og det kan ingen nægte, at det er i forbindelse med tilvandringen af udlændinge – vil ansvarlige politikere naturligvis omgående fjerne roden til problemet.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Donald Trumps første år

Morten Uhrskov Jensen
Mediernes behandling har været udsøgt ringe.

Blog: Plastik knap så fantastisk

Christel Schaldemose
Europa-Kommissionens længede ventede plastikstrategi kommer med langsigtede mål, men med her-og-nu-handlinger på størrelse med mikroplastik.
Annonce
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere
Viden
10.000 borgere finder nyt planetsystem
Borgervidenskab, eller på engelsk; citizen science, har endnu engang givet forskere en hjælpende hånd og fundet et planetsystem med fem – måske seks – hidtil ukendte planeter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her