Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Utallige opråb fra landbruget er overhørt

JP bragte 9/1 artiklen ”Alt, alt for meget vand efterlader en regning på milliarder”. Ja, men forsumpningen af landbrugets marker begyndte jo allerede for mange år siden, da vandløbene ikke længere blev vedligeholdt (oprenset) efter loven, så afløbsvandet fik frit løb. Foranlediget af Miljøministeriet, Naturstyrelsen, de hedengangne amter og nu kommunerne stærkt støttet af Danmarks Naturfredningsforening (DN).

Men nu er det omsider ved at gå ud over andre end landbruget, og så skriver JP en tosidet artikel. På vanlig vis overtog P1 straks paternaliteten til ”nyheden” efter i første morgenradioavis pligtskyldigst at have nævnt JP. Fra og med næste radioavis kører den slags jo videre, som om det er DR’s solohistorier. Men tilbage til emnet:

Utallige opråb fra landbruget er blevet overhørt, for det styres jo som bekendt af ”sprøjtegale miljø- og klimafornægtere”, der kun er ude på at berige sig på samfundets bekostning. At der kunne være naturelskere blandt dem, var da en utænkelig tanke. Det er et faktum, at vandlidende marker ikke kan dyrkes med økonomisk udbytte. Det er måske godt for nogle af DN's medlemmer og eventuelle fremtidige storke, men ikke for ret mange andre.

Når kældrene oversvømmes i nærliggende boligområder, bliver det pludselig et problem, der når hovedstadspressens spalter. Men da har det allerede i mange år været et økonomisk problem for landbruget. Jeg er ikke medlem af Bæredygtigt Landbrug, men tillader mig alligevel at citere fra et læserbrev i ”Effektivt Landbrug” 6/1 af Peter Rosendal, foreningens næstformand:

»Landbruget har i århundreder anlagt dræn, og hele konstruktionen afhænger af, at dræn har frit udløb over vandspejl. Derfor er forvaltningen af vandspejlet en væsentlig faktor: Vandspejl skal være under drænudløb, det skal fremgå både af den nye vandløbsforvaltning og en kommende vandløbslov. (...) Det hedder vandløb, fordi vandet skal kunne løbe.«

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Ugens udvalgte: Jeg er bekymret for mine børns fremtid
Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen
Efterkrigsgenerationen har undladt at gribe ind i tide over for forurening og global opvarmning i jagten på økonomisk vækst og større forbrug.
Debat: Den ekstra mia. kr. til hospitalerne er stort set brugt, inden pengene overhovedet er afsat
Lisbeth Lintz, Camilla Rathcke, Grete Christensen, Karen Stæhr, Bodil Otto
Hvor hospitalerne før skulle leve op til kravet om 2 pct. produktivitetsforbedring for at få del i en særlig pulje penge, skal de fremover leve op til en række krav om f.eks. reduktion i antal sygehusforløb pr. borger.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Fodbold uden dommerfejl er ikke fodbold

Jens-Kristian Lütken
Magien forsvinder fra fodbold, hvis den skal være ren og retfærdig

International debat og analyse: Den oversete humanitære krise i Latinamerika

Ninna Nyberg Sørensen
Flere end tre millioner mennesker har forladt Venezuela, hvis økonomiske krise får stadig større konsekvenser for befolkningen. Nabolandene taler om en humanitær flygtningekrise, og flere er i gang med at tage ekstraordinære migrationspolitiske skridt.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her