Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Utallige opråb fra landbruget er overhørt

JP bragte 9/1 artiklen ”Alt, alt for meget vand efterlader en regning på milliarder”. Ja, men forsumpningen af landbrugets marker begyndte jo allerede for mange år siden, da vandløbene ikke længere blev vedligeholdt (oprenset) efter loven, så afløbsvandet fik frit løb. Foranlediget af Miljøministeriet, Naturstyrelsen, de hedengangne amter og nu kommunerne stærkt støttet af Danmarks Naturfredningsforening (DN).

Men nu er det omsider ved at gå ud over andre end landbruget, og så skriver JP en tosidet artikel. På vanlig vis overtog P1 straks paternaliteten til ”nyheden” efter i første morgenradioavis pligtskyldigst at have nævnt JP. Fra og med næste radioavis kører den slags jo videre, som om det er DR’s solohistorier. Men tilbage til emnet:

Utallige opråb fra landbruget er blevet overhørt, for det styres jo som bekendt af ”sprøjtegale miljø- og klimafornægtere”, der kun er ude på at berige sig på samfundets bekostning. At der kunne være naturelskere blandt dem, var da en utænkelig tanke. Det er et faktum, at vandlidende marker ikke kan dyrkes med økonomisk udbytte. Det er måske godt for nogle af DN's medlemmer og eventuelle fremtidige storke, men ikke for ret mange andre.

Når kældrene oversvømmes i nærliggende boligområder, bliver det pludselig et problem, der når hovedstadspressens spalter. Men da har det allerede i mange år været et økonomisk problem for landbruget. Jeg er ikke medlem af Bæredygtigt Landbrug, men tillader mig alligevel at citere fra et læserbrev i ”Effektivt Landbrug” 6/1 af Peter Rosendal, foreningens næstformand:

»Landbruget har i århundreder anlagt dræn, og hele konstruktionen afhænger af, at dræn har frit udløb over vandspejl. Derfor er forvaltningen af vandspejlet en væsentlig faktor: Vandspejl skal være under drænudløb, det skal fremgå både af den nye vandløbsforvaltning og en kommende vandløbslov. (...) Det hedder vandløb, fordi vandet skal kunne løbe.«

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Balkantilstande
Casper Lykkegaard Købke
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: DR kan »næsten være lige meget«

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.s besparelser.

Debat: Strøm tænder håb for millioner

Thomas Gringer Jakobsen
Alene siden 2010 har 40 lande nået målet om at give hele befolkningen adgang til elektricitet. Faldende priser på solcelleteknologi har sat ekstra gang i udviklingen.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her