Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Drop den årlige mus-samtale, og indfør daglig feedback

Det går den forkerte vej. Jeg oplever det dagligt. Mennesker med blikket mod jorden og et fast greb om deres dyreste eje: en smartphone. Træd ind i hvilken som helst togkupé, og ikke en eneste vil kigge op. Tværtimod vil den fyldte kupé bære præg af en sær elektronisk stilhed, hvor folk hver især sidder i deres egen digitale boble med høretelefoner i ørerne, blikket på telefonen og bevidstheden et helt andet sted end linje B mod Høje-Taastrup.

Hvornår har du sidst snakket med din sidemand i bussen, ham du ventede bagved i køen til kassen, da du handlede, eller noget så simpelt som din nabo? Min egen erfaring er, at jeg gør det alt for sjældent, og mit arbejde fortæller mig, at jeg ikke er den eneste.

Problemet er, at manglen på træning først rigtig kommer til udtryk, når du virkelig skal bruge dine færdigheder. Når du slår op med din kæreste, skal fyre en medarbejder eller noget helt tredje. Da jeg for snart to år siden stiftede virksomheden Feedwork sammen med en forretningspartner, var det med ambitionen om at lære danskerne at åbne op og vise dem, hvordan feedback kan skabe stærkere relationer blandt mennesker og øge engagementet og udviklingen. Det er kun blevet mere aktuelt.

For danskerne er for dårlige til at give feedback, og en god feedbackkultur på arbejdspladsen står desværre sjældent højt på listen. Alt for ofte prioriterer ledelsen ikke at sætte sig ned med medarbejderne og komme med konstruktiv feedback.

Men det går ikke med den nye generation, som træder ind på arbejdsmarkedet nu og i de kommende år. Den er vokset op i den høj-kommunikative tidsalder, og ifølge onlineplatformen Officevibe, der designer medarbejderundersøgelser, viser nye tal, at hele 42 pct. af alle ”millennials” ønsker feedback hver eneste uge.

En måde at imødekomme dette på kunne være gennem mentorordninger eller ”coffee talks”. Mulighederne er mange, men det vigtigste er, at de unge mærker både udvikling og udfordring, for hvis de ikke kan udvikle sig, er de hurtigt videre. Det er derfor min mening, at de danske ledere bliver nødt til at forstå, at feedback ikke er noget, som gives en gang om året til mus-samtalen.

De skal indse, at deres medarbejdere, og dermed deres virksomhed, vil præstere meget bedre, hvis man får opbygget en god feedbackkultur med plads til udvikling. Det at give sund feedback blandt kollegaer tilgodeser to behov, vi alle har. Nemlig behovene for udvikling og anerkendelse. Men det kræver, at din feedback gives med den ærlige intention om at hjælpe din kollega til at nå sit eget eller organisationens mål.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Spionchef: Danmarks nye cybervåben kan lamme fjendens systemer

Danmark skal med et arsenal af nye, hemmelige cybervåben være med helt »ude i den skarpe ende« på Nato-missioner, når de nye våben næste år tages i brug, siger chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, i et interview med Jyllands-Posten. Han erkender, at de nye våben kan medføre civile tab.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Skammer du dig ikke, Morten Østergaard?

Alex Vanopslagh
Med De Radikales seneste kampagne anklager de tusinder af gode danske virksomheder for bevidst at bryde loven og underbetale kvinder på arbejdsmarkedet. Usmageligt og skamløst.

Trump har sejret: Ingen tør videreføre arven fra John McCain

Matthew Fallon Hinds
Senator John McCains død markerer samtidig dødsstødet for Republikanernes vision om en liberal verdensorden under amerikansk overherredømme.

Kommentar: Skal kriminalforsorgen fungere som ruffer?

Henrik Jensen
Spørgsmålet bærer svaret i sig. Det er vel ikke kun ofrenes efterladtes retsfølelse, der her forhånes. Husk lige, at kriminalforsorgen, det er også os – landets borgere.
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Forskere: Danskere bør skære 93 pct. af det mest klimasyndige kød
De mest belastende fødevarer for klimaet bliver udstillet i en ny rapport med en løftet pegefinger fra forskerne om behovet for nye vaner for at skabe et bæredygtigt forbrug. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her