Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Tragikomiske floskler om Israel

Tak til Fathi El-Abed for 29/11 at sætte fokus på virkningerne af FN’s historiske vedtagelse af resolution 181, som gav jøderne lov til at bosætte sig på palæstinensernes jord.

Tak til Fathi El-Abed for 29/11 at sætte fokus på virkningerne af FN’s historiske vedtagelse af resolution 181, som gav jøderne lov til at bosætte sig på palæstinensernes jord.

Afstemningen i 1947 om den fatale resolution måtte udsættes for at give tid til at lægge (økonomisk) pres på visse nationer for at stemme for vedtagelsen. Den kollektive bondeanger efter Hitlers jødeforfølgelse har nok gjort udslaget, samtidig med at det nydannede FN formentlig ikke var blevet oplyst om jødernes, især zionisternes, hidtidige grusomme fremfærd i Palæstina. Danmark stemte for resolutionen.

I dag ser vi, hvad denne beslutning har ført til: krig, massakrer, undertrykkelse og tilfældige fængslinger af børn og voksne på ubestemt tid, hærværk mod bygninger og landskaber, ja, sågar bombning af hospitaler og indførelse af, hvad FN karakteriserer som et apartheidstyre. Hertil kommer millioner af landflygtige efter udrensning af 700.000-800.000 indbyggere og koloniseringen af deres land. Herrefolket er jøderne, nu israelerne, og ofrene er palæstinenserne. I slutningen af 1800-tallet var der stort set ingen jøder i Palæstina, og i en periode havde de tilmed forbud mod indrejse. Men i perioden op mod Anden Verdenskrig strømmede zionisterne til Palæstina, og israelske arkiver viser, hvordan de forberedte og igangsatte en etnisk udrensning af palæstinenserne med vold, plyndringer og massakrer (hvilket fortsætter efter staten Israels oprettelse). Bl.a. på den baggrund virker det grotesk, at FN forærede jøderne 56 pct. af palæstinensernes land. Det er svært at se, at jøderne skulle have nogen historisk eller legitim ret til at kunne bosætte sig i Palæstina, så FN’s afgørelse må have haft en anden grund.

Desværre forplumres debatten om Israel af ignoranters og faktaresistentes usandheder og påstande om »det eneste demokrati i Mellemøsten« og lignende tragikomiske floskler. Både Arild Ejsing (JP 3/12) og Svend Bruun Johnsen (JP 4/12) benægter således fakta, når de påstår, at FN intet forærede til nogen, da man tog 56 pct. af palæstinensernes jord og gav den til palæstinensernes plageånder, jøderne. En gave, som palæstinenserne naturligvis aldrig har accepteret.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Finn NielsenOdense SV
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Eliten lider af mentale synsforstyrrelser
Niels B. Larsen
De andre civilisationer i huntingtonsk forstand er i større eller mindre grad inderligt indifferente over for de vestlige idealer.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Kommentar: Har socialdemokratismen ligefrem sejret sig ihjel?

Jørn Mikkelsen
Noget må ske. Mange af de socialdemokratiske partier i Europa risikerer ellers at blive reduceret til rene kustoder for deres egen glorværdige historie.
Annonce
Hjemme hos bohemerne på Frederiksberg: De bor på 68 eksklusive kvm sprængfyldt med kunst og vintage
I en nyligt restaureret palæejendom på Frederiksberg i København bor Tanja Grunwald og Henrik Voigt. De har indrettet sig med både klassisk design, vintagefund og kunst – og især kunst har en stor betydning for dem. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her