*

Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Vrøvleartikel om oligarker

JP bringer 4/12 en vrøvleartikel, hvor overskriften siger, at Danmark ligger i toppen af et oligarkindeks.

JP bringer 4/12 en vrøvleartikel, hvor overskriften siger, at Danmark ligger i toppen af et oligarkindeks. Nede i artiklen er der dog ikke dækning for overskriften, idet det rigtigt anføres, at vi har markedsøkonomi her i landet. Dermed siges så indirekte, at der ikke er en gruppe korrupte forretningsfolk, der sidder for tæt på regeringen, og som skummer fløden med lyssky metoder. Men alligevel bringes et foto af Lego-toppen, der totalt ubegrundet signalerer noget odiøst.

Dernæst skrives om andel af bnp (det årlige bruttonationalprodukt), der omtales som værende det samme som »landets samlede økonomi«, hvilket er nonsens. For inden for økonomi og statistik har vi ikke et sådant begreb. F.eks. indgår husholdningernes produktion ikke i bnp.

Men grundlæggende er artiklens udarbejdelse baseret på en systemfejl, der automatisk sætter små lande højt på listen og de store i bund.

Således kommer Rusland kun ind som nr. 10, og Kina og USA mangler helt, hvorimod Cypern er nr. 1, og Danmark nr. 6. Fejlen skyldes, at USA på grund af sin størrelse har et årligt bnp, der er 61 gange så stort som det danske, medens verdens rigeste mand, Bill Gates, kun er syv gange så rig som nr. 100.

Det giver populært sagt en forskellig spredning, der gør opstillingen misvisende.

Og det er ikke en undskyldning, at artiklen er skrevet af efter en tysk avis, der igen har kopieret fra den ekstremt venstreorienterede tænketank Oxfam.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Ole Gerstrøm, tidl. folketingsmedlem, Ramløse Bakker, Helsinge
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Den nationale sprogstrategi er en tynd kop te
Helene Caprani, medlem af GL’s hovedbestyrelse
Det er besynderligt, at regeringen lancerer en sprogstrategi, samtidig med at nedskæringerne i uddannelsessektoren begrænser eller lukker sproguddannelserne.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: 7,5 procent er virkeligheden, Anders Samuelsen

Siddik Lausten
Hvad med at krydstjekke med vælgerne, om LA har opbakning til igen at gamble med den danske velfærd?

Blog: Kaos-regeringens finanslov gør Danmark fattigere

Christian Rabjerg Madsen
Hvis de seneste dages politiske teater var fiktion, ville kaosscenerne fra Finans- og Statsministeriet være kanon underholdning. Desværre er de kaotiske forhandlinger mellem regeringen og Dansk Folkeparti benhård virkelighed, og første akt har allerede gjort Danmark fattigere.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her