Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hemmelige priser for medicin – nej tak

Her i landet har vi et fint system, hvor patienterne (kunderne) kan se, hvad medicinen koster, inden de går på apoteket.

Her i landet har vi et fint system, hvor patienterne (kunderne) kan se, hvad medicinen koster, inden de går på apoteket. Det er fuldstændig som for andre varer, vi køber. Patienterne kan derfor vælge at bede om medicin fra et firma, som ikke er det billigste – velvidende at så skal man selv betale forskellen mellem prisen på den billigste og den valgte medicin, og medicintilskuddet beregnes på grundlag af prisen på den billigste medicin. Selvom kopimidler indeholder præcis det samme aktive stof som originalen, er der forskelle på fyldstofferne. Nogle tabletter indeholder f.eks. laktose og er derfor ikke egnede til mennesker med laktoseintolerance. Andre indeholder aspartam, som bl.a. nogle migrænikere reagerer stærkt på ved netop at få mere migræne. Erfaringen blandt migrænikere er ofte, at der er et af kopimidlerne, som virker lidt bedre end de andre. Derfor er det vigtigt for patienterne til stadighed at kunne se priserne på udvalget af kopimidler – så de ved, hvad de går ind til økonomisk, hvis de vælger et andet middel end det billigste, som apoteket – meget fornuftigt – skal tilbyde kunderne. Så lad venligst være med at gøre medicinpriserne hemmelige for kunderne. Det er jo dem, der vælger, hvilken vare de vil købe. Hvis der er mistanke om aftalt prissætning i kopibranchen, så løs problemet, hvor det opstår, dvs. i branchen. Prisaftaler er økonomisk kriminalitet, også når det gælder medicin.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Sommerdeprimeret! Ingen gør noget. Alt bliver værre

Rune Toftegaard Selsing
Det er så trist. Problemerne med multikultur og islam har kun udsigt til at blive værre hvert eneste år.

Blog: Zuckerberg skylder mere end undskyldninger

Morten Løkkegaard
Det er under al kritik, at Europa-Parlamentets "høring" af Zuckerberg senere i dag sker bag lukkede døre - spørgsmålene hober sig op..

Blog: Når lægen bliver til en dødsengel

Katrine Winkel Holm
En tilfældig læge fra Fyn skal ikke være herre over liv og død.
Annonce
Forskere: Ægtepar deler risiko for at udvikle sukkersyge
Med studiets resultater in mente bør man ikke kun kigge på individet, men også på ægtefæller og husstande generelt, når man vil opspore udiagnosticeret diabetes, lyder det fra forskergruppen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her