Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hemmelige priser for medicin – nej tak

Her i landet har vi et fint system, hvor patienterne (kunderne) kan se, hvad medicinen koster, inden de går på apoteket.

Her i landet har vi et fint system, hvor patienterne (kunderne) kan se, hvad medicinen koster, inden de går på apoteket. Det er fuldstændig som for andre varer, vi køber. Patienterne kan derfor vælge at bede om medicin fra et firma, som ikke er det billigste – velvidende at så skal man selv betale forskellen mellem prisen på den billigste og den valgte medicin, og medicintilskuddet beregnes på grundlag af prisen på den billigste medicin. Selvom kopimidler indeholder præcis det samme aktive stof som originalen, er der forskelle på fyldstofferne. Nogle tabletter indeholder f.eks. laktose og er derfor ikke egnede til mennesker med laktoseintolerance. Andre indeholder aspartam, som bl.a. nogle migrænikere reagerer stærkt på ved netop at få mere migræne. Erfaringen blandt migrænikere er ofte, at der er et af kopimidlerne, som virker lidt bedre end de andre. Derfor er det vigtigt for patienterne til stadighed at kunne se priserne på udvalget af kopimidler – så de ved, hvad de går ind til økonomisk, hvis de vælger et andet middel end det billigste, som apoteket – meget fornuftigt – skal tilbyde kunderne. Så lad venligst være med at gøre medicinpriserne hemmelige for kunderne. Det er jo dem, der vælger, hvilken vare de vil købe. Hvis der er mistanke om aftalt prissætning i kopibranchen, så løs problemet, hvor det opstår, dvs. i branchen. Prisaftaler er økonomisk kriminalitet, også når det gælder medicin.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

 
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Balkantilstande
Casper Lykkegaard Købke
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: DR kan »næsten være lige meget«

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.s besparelser.

Amerikansk kommentator: Den israelsk-palæstinensiske fredsproces er død

David Ignatius

kommentator, The Washington Post

At tale om palæstinensiske rettigheder nu om dage vækker foragt eller udløser blot en gaben. Palæstinenserne er gårsdagens problem. Selv araberne er trætte af deres stejle krav.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her