Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hvad med Frontex, Kristian Thulesen Dahl?

For nylig efterspurgte Kristian Thulesen Dahl (DF) en ny og stærkere strategi for effektive hjemsendelser af afviste asylsøgere. Her kan han og andre med fordel skæve til EU, nærmere bestemt EU’s grænse- og kystvagt, Frontex.

En ofte overset fordel ved, at Danmark er medlem af Schengen-samarbejdet, er nemlig, at vi kan få økonomisk og logistisk hjælp af Frontex til at hjemsende afviste asylsøgere. I 2016 fik Frontex endda udvidet sit mandat, så det i dag er blevet en art hjemsendelsesagentur. Hjemsendelser af afviste asylsøgere er omkostningstunge for Danmark, og Danmark har haft mange problemer med dem. Det gælder især hjemsendelser til Afrika, hvor Danmark bl.a. har haft svært ved at koordinere hjemsendelsen med de relevante tredjelande. Derudover har sagsbehandlingerne været meget omfattende bl.a. på grund af forfalskede identitetsdokumenter.

Begge problemer kan Frontex være med til at løse. Ved at koordinere hjemsendelserne med andre lande gennem Frontex kan vi spare nogle af udgifterne f.eks. til flytransport, der udgør den største omkostning. Derudover kan Frontex yde bistand til at fremskaffe identitetsdokumenter og koordinere hjemsendelsen med de pågældende tredjelande.

Det har kostet den danske stat mere end 87 mio. kr. at sende afviste asylsøgere hjem siden 2011. Alene i 2016 brugte Danmark 18 mio. kr. på at hjemsende 490 afviste asylsøgere. Et beløb, der måske kunne være reduceret, hvis Danmark havde gjort mere brug af Frontex. Det er Danmark imidlertid relativ dårlig til at gøre sammenlignet med andre Schengen-lande. I 2016 gjorde vi kun brug af Frontex’ støtte syv gange i alt.

Selv om DF ynder at tale dunder mod Schengen-samarbejdet, er det da oplagt at drage fordel af de helt konkrete muligheder, samarbejdet giver. Ikke mindst nu, hvor Danmark har bundet sig til Schengen som følge af aftalen om Europol.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Regioner og kommuner undrer sig: Hvor forsvandt et ”Danmark i balance” lige hen?
Stephanie Lose, formand i Danske Regioner og formand for Region Syddanmark | Ulla Astman, næstformand i Danske Regioner og formand for Region Nordjylland | Kim Ruberg, formand for Danmark på Vippen | Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg Kommune (V) | Holger Schou Rasmussen, borgmester i Lolland Kommune(S) | Ib Lauritsen, borgmester i Ikast-Brande Kommune (V) | Erik Lauritzen, borgmester i Sønderborg Kommune (S)
Vækstindsatsen mod virksomheder i alle dele af Danmark skal centraliseres i én national bestyrelse og én statslig pulje.
Debat: Aukens omvendelse
Ole Hyltoft, forfatter, Tisvilde
Nu, da det er ved at blive pænt og dannet at bekende sig til det danske, siger folketingsmedlem Ida Auken for piber og trommer, at hun er grundigt dansk.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Muhammed Ali og underkastelsens kultur

Mikael Jalving
Friheden er det eneste sprog, vi taler, og det får mange til at tale udenom det egentlige, når det gælder islam.

Blog: Nej, en høne er ikke min søster af en anden art

Anna Thygesen
Jeg har lagt mig ud med Go Vegan-folket, og det skal man ikke gøre. Jeg er seriøst nervøs for, hvad det skal ende med, hvis de på nogen måde får gang i en større bevægelse.

Blog: Danmark er for lille til vilde ulve

Christian Rabjerg Madsen
Ulven har skabt utryghed i Vestjylland, hvor eksperter fra Aarhus Universitet anbefaler, at børn ikke opholder sig alene i skove med ulve. Den utryghed skal vi tage alvorligt, og det er årsagen til, at ulven skal indfanges i Danmark.

Debat: Fornyet behov for EU’s frihandelsdagsorden

Jan E. Jørgensen, EU-ordfører (V)
Præsident Trump er ikke ligefrem begejstret for de liberale værdier om frihandel, som USA ellers har været bannerfører for siden Anden Verdenskrig.
Annonce
Biler
Eks-minister er gennemført el-bilist: Men Ellerten var alligevel ved at tage pippet fra ham
Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Christian Friis Bach er vild med elbiler. Lige nu rummer husstanden hele to af slagsen - en håbløs og en moderne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her