Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Papirarbejdet vil ingen ende tage

Jeg er i den lykkelige situation, at jeg for fem år siden kom af med min lægepraksis, fordi jeg fandt, at mængden af ”papirarbejde” havde taget overhånd.

Jeg er i den lykkelige situation, at jeg for fem år siden kom af med min lægepraksis, fordi jeg fandt, at mængden af ”papirarbejde” havde taget overhånd. Da jeg imidlertid godt kan lide kerneopgaverne i mit fag – at snakke med mennesker og prøve at hjælpe dem med de sygdomme, de har – er jeg fortsat som lægevikar i forskellige praksis.

Gennem mit arbejde her kan jeg konstatere, at mængden af ”papirarbejde” ingen ende vil tage. Senest har Styrelsen for Patientsikkerhed pålagt retningslinjer helt ned i detaljen for, hvordan konsultationer inden for visse kroniske sygdomme skal foregå, og hvordan de efterfølgende skal journaliseres. Det er i den grad et udtryk for mistillid til alle læger.

At påbuddene bliver fulgt, bliver naturligvis kontrolleret ved besøg fra styrelsen, og finder den, at lægen ikke har fulgt retningslinjerne, kan lægen komme under skærpet tilsyn og i yderste konsekvens miste retten til at fungere som læge. Det er udtryk for den tidstypiske reaktion, at når man finder et eller to uacceptable forhold i lægestanden, bliver alle medlemmer underkastet øget kontrol og ensretning. Denne reaktion går stik mod, hvad politikere siger, de tilstræber – flere ”varme hænder” og mindre bureaukrati.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Nils Birger Sjøllæge, Skanderborg
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Mindeord om Synnøve Søe

Angela Brink
I omtalerne i forbindelse med Synnøve Søes bortgang glemmes det, at hun var en virkelig verdensdame, der aldrig sagde et ondt ord – et kendetegn, man ikke just kan genfinde hos alle dem, der havde en holdning til hende.

Blog: Gyldendalhistorie ser bort fra det vigtigste i kulturkampen

Mikael Jalving
Politikere er sjældent ideologer eller tænkere, og derfor finder idé- og værdidebatten som regel sted andre steder end på Christiansborg og Slotsholmen.
Annonce
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Frivilligheden blev fejret: Rap fra Gellerup, frivilligsuppe og over 100 frivillige organisationer
De frivillige blev fejret i Ridehuset Aarhus, da frivillighovedstaden søndag eftermiddag åbnede officielt. Over 5.000 gæster deltog i arrangementet i løbet af dagen ifølge tal fra europæisk frivillighovedstad. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her