Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Politiske tv-reklamer hjem i stuerne

Den kommunale og regionale valgkamp buldrer derudaf, og vi bliver mødt af reklamer for politiske partier og kandidater overalt. Men ét sted er dog undtaget: tv-skærmen.

Her er der nemlig dømt adgang forbudt for de politiske partier og kandidater. Det er et udtryk for forældet lovgivning. Og vi har brug for at ændre den, så den følger med tiden.

Der føres efterhånden valgkampe og reklameres for politiske holdninger på et hav af forskellige medieplatforme.

Tv’et har for længst mistet status som monopol på reklamer, og det er langt fra den eneste platform, hvor de politiske partier og kandidater kan møde vælgerne. Men alligevel er tv’et fortsat det eneste, der er reguleret.

Der er så nogle, der vil mene, at hvis vi tillader politiske tv-reklamer, så vil det kun være de partier og kandidater med mange penge, der kan kommunikere med borgerne gennem tv-skærmen. Til dette kan man jo så undre sig over, hvorfor det lige nøjagtig kun gælder for tv’et.

Hvad med Facebook? Google? Flyers? Avisannoncer?

Der kan være gode grunde til at regulere partiernes indtægter. Men at regulere og bestemme, i hvilke medier partierne og kandidaterne lægger deres penge, det kan og skal ikke være statens opgave. Derfor har vi brug for et opgør med en lovgivning, der tager udgangspunkt i fortiden.

Parallelt med den igangværende valgkamp forud for kommunal- og regionsvalget hører vi om manglende politisk engagement. Og meningsmålinger placerer gang på gang politikere nederst på troværdighedsbarometre. Så hvorfor afskærme borgerne for politiske budskabet i tv’et?

Måske har vi mere end nogensinde før brug for, at den politiske samtale kommer hjem i stuerne. Og det kan politiske tv-reklamer være med til.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Mindeord om Synnøve Søe

Angela Brink
I omtalerne i forbindelse med Synnøve Søes bortgang glemmes det, at hun var en virkelig verdensdame, der aldrig sagde et ondt ord – et kendetegn, man ikke just kan genfinde hos alle dem, der havde en holdning til hende.

Blog: Gyldendalhistorie ser bort fra det vigtigste i kulturkampen

Mikael Jalving
Politikere er sjældent ideologer eller tænkere, og derfor finder idé- og værdidebatten som regel sted andre steder end på Christiansborg og Slotsholmen.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her